reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Novoroční vánočka

Rodinný recept na domácí vánočku. Příprava je trochu náročnější, ale chuťově je vynikající.


  • 4,4

    20×

    4,4 20

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme rozinky, které den předem namočíme do rumu.

Druhý den si zaděláme kvásek tak, že do vlažného mléka rozdrobíme droždí, špetku moučkového cukru a necháme 15 minut odstát.

Než vzejde kvásek, začneme si připravovat těsto. Jedno celé vejce a dva žloutky vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem. Do směsi přidáme změklé máslo a promícháme. Po částech zašleháme mouku, muškátový oříšek a špetku soli. Nakonec přilijeme vzešlý kvásek a vše zamícháme v těsto. Těsto na vále dobře propracujeme a necháme přikryté v míse čistou utěrkou vykynout.

Do vykynutého těsta zapracujeme rumem nasáklé rozinky, nasekané mandle a upleteme vánočku. Na plech položíme alobal, potřeme jej máslem a položíme na něj naši novoroční vánočku. Takto ji necháme 30 minut kynout.

Mezitím rozehřejeme troubu na 250 °C. Po 30 minutách potřeme vánočku rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými plátky, vložíme do trouby, teplotu snížíme na 150 °C a pečeme 75 minut.

Novoroční vánočku podáváme nakrájenou na plátky. Je opravdu výtečná a zaručeně se vám povede!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Novoroční vánočka

    Celkový počet komentářů: 2
    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Novoroční vánočka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.