Nošovské houskové knedle

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1154x
Recept na houskový knedlík s uzenino-zelného těsta odlehčený kostičkami lehce opraženého tmavého toustového chleba.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pět plátků tmavého toustového chleba nakrájíme na menší kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a opražíme je na tuku do křupava, přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Libovější anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky maximálně 1 x 1 cm a vložíme do druhé menší misky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, zelí lehce překrájíme, propláchneme ve vlažné vodě, znovu vymačkáme a smísíme s anglickou slaninou ve druhé misce.

Do první misky ke kostičkám toustového chleba přisypeme asi 350 g polohrubé mouky, sůl, mletý pepř, kypřící prášek do pečiva, přidáme vejce, vývar (hovězí, vepřový nebo drůbeží). Těsto párkrát promícháme a nakonec přidáme směs slaniny a zelí z druhé misky.

Nyní teprve vypracujeme těsto, které následně rozdělíme na dva kusy, ze kterých vyválíme dva válečky. Každý z nich zabalíme do čistého plátna nebo velkého kapesníku, zavážeme konce provázkem a nošovské houskové knedle dáme na 28 minut vařit.

Nošovské houskové knedle podáváme jako klasickou přílohu k masovým výpekům, špenátu, kuřeti a různým zelným závitkům.

DROBEK autor receptu:

Nošovské houskové knedle

Počet přidaných receptů: 77

Ingredience

na porce
Vaše cena 2990 běžně 6240 Kč sleva 52 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nošovské houskové knedle

Recept se nachází v 80 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4043 receptů
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB
LUBOŠ
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB 579 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nošovské houskové knedle

Přidat příspěvek k receptu Nošovské houskové knedle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept