reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Norská rybí polévka

Kdo nemá rád klasickou rybí polévku, může vyzkoušet variantu z mořských ryb. Chutná výborně a je zaručeně velmi zdravá.


  • 4,6

    70×

    4,6 70
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 880 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Připravíme si velký hrnec (kolem 4 litrů) a pánev. Na hrubém struhadle nastrouháme kořenovou zeleninu. Krabí tyčinky nakrájíme na malé kostičky. Filé na střední kostičky.

V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nastrouhanou zeleninu po dobu asi 10 minut. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a na něm dorůžova osmažíme cibulku. Po osmahnutí zaprášíme moukou, chvíli ještě smažíme, poté odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přilijeme mléko, důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a chvíli povaříme. Podle chuti přidáme špetku muškátu, asi 2 - 3 špetky pepře a tři špetky soli.

Nyní se vrátíme k zelenině, kterou jsme si mezitím opekli. K ní přidáme nakrájené filé a asi 5 minut opékáme. Poté přidáme nakrájené krabí tyčinky a ještě chvilku opékáme. Následně zalijeme horkou vodou tak, aby bylo vše v hrnci ponořené.

Nyní obsah pánve propasírujeme přes hustší cedník do polévky. Kdo má rád v polévce kousky cibule, pasírovat nemusí. Hrnec dolijeme vodou tak, aby byla polévka akorát hustá (asi 2 litry), přidáme 3 - 4 lžičky vegety a podle chuti osolíme. Polévku zjemníme smetanou a na závěr přidáme polévkové bylinky.

Norskou rybí polévku podáváme horkou. Velmi dobré je ještě do polévky před koncem přidat konzervovanou kukuřici. Krásně pak v polévce křupe.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Norská rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 11
    • Mr- Gábor
      Mr- Gábor

      V celku dobrá ...

      30.03.2012 01:57:59

    • Dan
      Dan

      Proboha proc tam cpete panganiuse...
      A mimochodem v norske polevce ma byt losos a krevety... a ne panganius a krabi tycinky...

      22.12.2011 17:12:00

      • xIndian
        xIndian

        Ano, máte pravdu. Vím velmi dobře, že do pravé Norské rybí patří losos a krevety. Avšak ne každý si tyto ingredience může dovolit. Proto jsem zmíněné suroviny nahradil levnějšími a i s nimi je to vcelku dobrá polévka. Navíc je možné použít i jinou rybu, např. tresku a výsledek nebude o nic horší. Nehodí se však použít kaprovité ryby.

        To samé bych mohl napsat o vegetě, kterou mimochodem normálně nepoužívám a nahradil bych ji silným maso-zeleninovým vývarem. Snažil jsem se recept co nejvíce zjednodušit, protože kdybych sem měl psát opravdu originální recept, tak by si tuto výbornou polévku ani spousta lidí neuvařila kvůli časové a cenové náročnosti.

        Díky však za Váš komentář. Uvedli jsme tímto vše na pravou míru.

        23.12.2011 09:01:25


    • xIndian
      xIndian

      Poznámka k receptu

      Jen doplním, že Vegeta uvedená v receptu je pro zjednodušení práce. Mnohem lepší je použít domácí zeleninový vývar (náhradou za vodu, nebo v kombinaci).

      30.11.2010 23:52:34

    • Mistr
      Mistr

      Supr polívka jiná se už nevaří. Dík moc

      22.11.2010 16:56:52

    • rarasekap
      rarasekap

      Vynikajici polevcicka

      Co dodat- proste eno nuno! (Bohuzel nemam tady hacky...)

      05.07.2010 02:25:29

    • amby
      amby

      vynikajuce, manzel to oznacil ako 5+

      27.03.2010 09:29:57

    • Mistr
      Mistr

      Norská polívka rybí

      Supr recept je moc dobrá

      28.02.2010 18:58:08


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Norská rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.