reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Norská rybí polévka

Kdo nemá rád klasickou rybí polévku, může vyzkoušet variantu z mořských ryb. Chutná výborně a je zaručeně velmi zdravá.


  • 4,6

    70×

    4,6 70
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si velký hrnec (kolem 4 litrů) a pánev. Na hrubém struhadle nastrouháme kořenovou zeleninu. Krabí tyčinky nakrájíme na malé kostičky. Filé na střední kostičky.

V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nastrouhanou zeleninu po dobu asi 10 minut. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a na něm dorůžova osmažíme cibulku. Po osmahnutí zaprášíme moukou, chvíli ještě smažíme, poté odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přilijeme mléko, důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a chvíli povaříme. Podle chuti přidáme špetku muškátu, asi 2 - 3 špetky pepře a tři špetky soli.

Nyní se vrátíme k zelenině, kterou jsme si mezitím opekli. K ní přidáme nakrájené filé a asi 5 minut opékáme. Poté přidáme nakrájené krabí tyčinky a ještě chvilku opékáme. Následně zalijeme horkou vodou tak, aby bylo vše v hrnci ponořené.

Nyní obsah pánve propasírujeme přes hustší cedník do polévky. Kdo má rád v polévce kousky cibule, pasírovat nemusí. Hrnec dolijeme vodou tak, aby byla polévka akorát hustá (asi 2 litry), přidáme 3 - 4 lžičky vegety a podle chuti osolíme. Polévku zjemníme smetanou a na závěr přidáme polévkové bylinky.

Norskou rybí polévku podáváme horkou. Velmi dobré je ještě do polévky před koncem přidat konzervovanou kukuřici. Krásně pak v polévce křupe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Norská rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 11
    • Mr- Gábor
      Mr- Gábor

      V celku dobrá ...

      30.03.2012 01:57:59

    • Dan
      Dan

      Proboha proc tam cpete panganiuse...
      A mimochodem v norske polevce ma byt losos a krevety... a ne panganius a krabi tycinky...

      22.12.2011 17:12:00

      • xIndian
        xIndian

        Ano, máte pravdu. Vím velmi dobře, že do pravé Norské rybí patří losos a krevety. Avšak ne každý si tyto ingredience může dovolit. Proto jsem zmíněné suroviny nahradil levnějšími a i s nimi je to vcelku dobrá polévka. Navíc je možné použít i jinou rybu, např. tresku a výsledek nebude o nic horší. Nehodí se však použít kaprovité ryby.

        To samé bych mohl napsat o vegetě, kterou mimochodem normálně nepoužívám a nahradil bych ji silným maso-zeleninovým vývarem. Snažil jsem se recept co nejvíce zjednodušit, protože kdybych sem měl psát opravdu originální recept, tak by si tuto výbornou polévku ani spousta lidí neuvařila kvůli časové a cenové náročnosti.

        Díky však za Váš komentář. Uvedli jsme tímto vše na pravou míru.

        23.12.2011 09:01:25


    • xIndian
      xIndian

      Poznámka k receptu

      Jen doplním, že Vegeta uvedená v receptu je pro zjednodušení práce. Mnohem lepší je použít domácí zeleninový vývar (náhradou za vodu, nebo v kombinaci).

      30.11.2010 23:52:34

    • Mistr
      Mistr

      Supr polívka jiná se už nevaří. Dík moc

      22.11.2010 16:56:52

    • rarasekap
      rarasekap

      Vynikajici polevcicka

      Co dodat- proste eno nuno! (Bohuzel nemam tady hacky...)

      05.07.2010 02:25:29

    • amby
      amby

      vynikajuce, manzel to oznacil ako 5+

      27.03.2010 09:29:57

    • Mistr
      Mistr

      Norská polívka rybí

      Supr recept je moc dobrá

      28.02.2010 18:58:08

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Norská rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.