reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Noční slepičí vývar z trouby

Tento recept na skutečně silnou poctivou polévku zvládne skutečně každý. Je třeba jen dát suroviny do trouby a jít spát.


  • 4,6

    22×

    4,6 22
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Všechny přísady očistíme a vcelku nebo nahrubo nasekané vložíme do celokovového hrnce, přidáme koření, přikryjeme poličkou a umístíme do trouby zahřáté na 80 - 90 °C.

Slepičí vývar v troubě necháme cca 10 - 12 hodin, nevyvaří se to jako na plotně, takže můžeme jít klidně spát.

Ráno přecedíme a máme velmi silný dobrý vývar, se kterým si již můžeme dělat co chceme. Noční vývar samozřejmě lze dělat i hovězí či telecí, jen změníme příslušnou surovinu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Noční slepičí vývar z trouby

    Celkový počet komentářů: 9
    • podnic
      podnic

      Dělám to tak asi již dva roky. Mám už vychytávku na lepší chuť. Nedávám do vývaru péct zeleninu. Tu dávám až nakonec vařit na půl hodiny. Polévka chytne jiný šmrnc. Polévka je čirá a dle chuti si každý může dát jakékoliv knedlíčky, nudle apod.
      Dobrou chuť!

      23.03.2013 21:14:42

    • ivana váchalová
      ivana váchalová

      Mohla bych celonoční vaření v troubě nahradit 2-3 hodinovým vařením v papiňáku?Nebo by vývar chuťově utrpěl?Nemám s tím žádnou zkušennost. Díky.Ivana

      24.02.2012 19:12:18

      • Saille
        Saille

        dobrý den, Ivano - samozřejmě mohla - nicméně, tlakové vaření kompletně ničí některé látky, například vitamíny B. To je právě ten důvod, proč preferuji "noční" než papiňákové vývary.

        25.02.2012 13:42:36


    • Alena Vidovicova
      Alena Vidovicova

      silny vyvar

      Na silny jaky koliv vyvar si poridte pomaly hrnec nema chybu:-)



      25.01.2012 13:28:29

    • robert
      robert

      Velmi dobry napad na silny vyvar, len mi nieje jasne ci tu trubu len vyhriat na 90 a potom vypnut, alebo ju nechat zohriatu celu noc. :) dakujem za odpoved

      24.01.2012 17:50:37

      • Saille
        Saille

        celou noc nechat zapnutou - nic se nestane, vývar je pod pokličkou a nevyvaří se, protože není překročená teplota varu. Ale těch 90 °C polévku parádně uvaří (bílkoviny se sráží již při teplotě nad 40°C)

        24.01.2012 19:51:19

      • Saille
        Saille

        těším se na reakci, jak se povedlo :-)

        24.01.2012 19:51:53


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Noční slepičí vývar z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.