reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Newyorský tvarohový dort

Lahodný dort s korpusem o průměru 28 cm.


  • 3,3

    164×

    3,2 164

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně. Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.

Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.

Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho.

Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Newyorský tvarohový dort

    Celkový počet komentářů: 3
    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Newyorský tvarohový dort

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou roli v tom hraje ta bílá čokoláda? Nejsem jeho příznivkyní, zajímají mě jestli existuje jiná alternativa :)

      10.07.2013 16:12:51

    • zupa
      zupa

      Celkem dobré, za ochutnání stojí vyzkoušet, ale opakovat ho nebudu.

      13.08.2011 16:54:20

    • romulka.form
      romulka.form

      Doporučuju!

      Výborný dort, skvělé propojení chutí a nic složitého na přípravu ;) I přesto, že jsem měla menší formu a tudíž byl dort vyšší, ztuhlo to krásně. Děkuji

      11.08.2011 09:20:50



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Newyorský tvarohový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.