Trošku pracnější recept na zdravé uchování černého rybízu.
Černý rybíz opereme, "stáhneme" ze stonků a necháme okapat; můžeme použít i směs v poměru 4:1 (černý:červený či bílý). Veškerý rybíz 5 minut mixujeme, přidáme 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Necháme 10 minut odpočívat, přidáme dalších 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Opět necháme 10 minut odpočívat a znovu přidáme 200 g cukru a 5 minut mixujeme. Vše ještě opakujeme 2x do vypotřebování cukru. Příprava trvá něco málo přes hodinu. Nevařeným džemem z rybízu naplníme menší sklenice, do každé nalijeme lžičku rumu, zavíčkujeme a vychladlé skladujeme v lednici.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena