reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Nevařený džem z rybízu

Nevařený džem z rybízu

Trošku pracnější recept na zdravé uchování černého rybízu.


  • 4,8

    24×

    4,8 24
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

20535 kJ / 4904,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Černý rybíz opereme, "stáhneme" ze stonků a necháme okapat; můžeme použít i směs v poměru 4:1 (černý:červený či bílý).

Veškerý rybíz 5 minut mixujeme, přidáme 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Necháme 10 minut odpočívat, přidáme dalších 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Opět necháme 10 minut odpočívat a znovu přidáme 200 g cukru a 5 minut mixujeme. Vše ještě opakujeme 2x do vypotřebování cukru. Příprava trvá něco málo přes hodinu.

Nevařeným džemem z rybízu naplníme menší sklenice, do každé nalijeme lžičku rumu, zavíčkujeme a vychladlé skladujeme v lednici.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nevařený džem z rybízu

    Celkový počet komentářů: 6
    • Liba Zavadilka
      Liba Zavadilka

      nevařený džem z rybízu

      Dělám podobně, ale na 1kg rybízu dám 1,3kg cukru krupice.Nechávám to déle stát,občas promíchnu ručně.Dám do skleniček nahoru lžičku tuzemáku.Zavíčkuji a dám k ostatním zavařeninám.Není třeba do lednice.

      31.07.2019 19:52:51

    • martina
      martina

      Komentář k receptu Nevařený džem z rybízu

      Dodatek - dělala jsem džem s cukrem krupicí, ne moučkou.

      23.07.2019 11:14:14

    • martina
      martina

      Recept jsem vyzkoušela. Je výborný! džem je naprosto delikátní, když se použije na ovocný salát z bobulovin a džemem se to spojí. Dáváme červený a bíly rybíz, borůvky, nebo i malin. Ostružiny ještě nejsou zralé. Přimícháme pár lžic džemu, který to osladí a ochutí. Budeme muset namnožit černý rybíz, v této formě je hned pryč :-)

      23.07.2019 11:12:25


    • EJA
      EJA

      nevareny dzem z rybizu

      Tento recept jem nezkousela, ale zkusenosti mam bez rumu,delala jsem ho hlavne pro deti v zimnich mesicich byl vynikajici svym velkym obsahem vitaminu C. Misto praskoveho cukru jsem pouzivala cukr krystal bud bily nebo repny hnedy nerafinovany. pred uzavrenim jsem povrch posypala dle receptu Petolem, aby dzem nechytil plisen, Po otevreni se lzickou lehce odstranil.Budeme-li delat tento nevareny dzem jen s cerneho rybizu mame jistotu, ze papame 100% antioxidant, vycisti nam telo od vsech skodlivin.

      29.08.2011 07:46:01

    • .Renča.
      .Renča.

      Klidně můžete použít i tuzemák. Vydrží nejméně do jara.

      28.08.2011 20:27:42

    • JanaB
      JanaB

      Jak dlouho ho můžeme skladovat v chladničce? Tento recept stojí za vyzkoušení. Džem by měl velmi široké využití . Musím použít pouze bílý rum?

      28.08.2011 10:29:19


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Nevařený džem z rybízu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.