reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Netradiční hovězí guláš

Netradiční hovězí guláš

Recept na hovězí guláš trochu netradičně, jedná se o můj vlastní recept.


  • 4,4

    58×

    4,4 58
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Nejdůležitější na hovězím guláši je dobře osmažená cibule a správný výběr masa. Poctivý guláš je vždy z kližky, nebo i líček, Ti, kteří mají rádi jen libové maso, použijí hovězí zadní a případně i loupanou plec.

V hrnci rozpustíme tři lžíce sádla a osmažíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli pěkně do hněda, aby měl guláš hezkou tmavě hnědou barvu. Když je cibule hotová, necháme krátce odstát. Během toho si ve hmoždíři utlučeme černý pepř s kmínem a pokrájíme maso na kostky cca 2 x 2 cm velké.

Znovu rozehřejeme kastrol s cibulí, přidáme maso a restujeme, až je každý kousek pěkně opečený. Pak přidáme protlak, utlučené koření a necháme zarestovat. Po dvou minutách přidáme nastrouhaný česnek a opět krátce restujeme. Pak přidáme lžíci sladké a lžičku pálivé papriky, hovězí guláš promícháme, přidáme pokrájenou kapii a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme bobkový list a badyán. Takto připravený základ na guláš dusíme asi hodinu a půl na mírném ohni.

Netradiční hovězí guláš nejlépe chutná s bramboráčky a dobře vychlazeným pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Netradiční hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 1

    • zuko
      zuko

      tak to byla dobrotka

      naši mají nejradši guláš z hovězího krku, je to vynikající libové masíčko. Vývar mívám málokdy a zalívat maso jen vodou se mi zdá plané, používám Bohaté bujony Knorr a vyberu si variantu, která se hodí - tady hovězí. Jinak mám v zásobě i kuřecí a zeleninový. Bujony jsou bez glutamátu, přidaných konzervantů a barviv, tak se není třeba obávat "chemie".
      Díky za recept, zase někdy uvařím.

      15.05.2015 08:28:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Netradiční hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.