Netradičně tradiční svíčková na smetaně

Zajímavý recept na netradiční přípravu klasické české svíčkové.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Odleželé maso prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.

Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut. Připravenou omáčku propasírujeme se zeleninou přes síto, přilijeme Alpro Cuisine a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru. Nakonec maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Netradičně tradiční svíčkovou na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.

Alpro Partnerem receptu je Alpro

Alpro Soya autor receptu:

Netradičně tradiční svíčková na smetaně

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

4,3
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Netradičně tradiční svíčková na smetaně

Přidat příspěvek k receptu Netradičně tradiční svíčková na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept