reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z mouky, cukru a oleje si připravíme drobenku. Perník (použila jsem střechu z perníkové chaloupky) nastrouháme na jemném struhadle.

Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce i olej a důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem tak, aby některá místa zůstala prázdná. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těstem vyplníme prázdná místa na plechu.

Těsto poklademe ovocem, použijeme čerstvé, mražené nebo i dobře okapaný kompot. Já použila na kostičky nakrájená kompotovaná jablka se skořicí a hřebíčkem. Ovoce poprášíme perníkem a rovnoměrně posypeme drobenkou.

Nesovickou mramorovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut.

Nesovickou mramorovou buchtu krájíme až zcela vychladlou, horká se drobí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nesovická mramorová buchta

    Celkový počet komentářů: 2

    • Boris
      Boris

      Dobrá!! Nemá chybu.

      22.07.2012 23:24:15

    • Marushka
      Marushka

      Buchta je naprosto úžasná, jen do drobenky to chce trochu více oleje než je uváděno, ale jinak bez konkurence..

      21.08.2011 09:38:47

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Nesovická mramorová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.