Do velké mísy nasypeme 500 g hladké mouky. Přidáme celé vejce, špetku soli, špetku cukru. V hrnku rozpustíme ve 250 ml mléka jedno celé droždí a ohřejeme tuto směs v mikrovlnné troubě, až je vlažná. Po ohřátí obsah hrnku vlijeme do mísy, vše důkladně promícháme a uhněteme těsto.
Těsto necháme 20 minut kynout. Pak můžeme připravovat lahodné, originální, tenké pizzy. Z daného množství těsta lze udělat 4 pizzy o průměru 30 - 35 cm.
Na pizzu můžete dát vše podle svých chutí - salámy, sýry, zeleninu, ale klidně si můžete udělat i ovocnou pizzu. Na fotce pizza připravená do trouby - aby bylo vidět, jak krásně se s těstem pracuje - na obrázku má těsto tloušťku 1 - 2 mm! Nešizenou italskou pizzu podáváme nejlépe teplou.