reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nešizená italská Pizza

Žádná voda s moukou. Recept na pizzu z pravého nefalšovaného italského těsta.


  • 3,9

    37×

    3,8 37
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do velké mísy nasypeme 500 g hladké mouky. Přidáme celé vejce, špetku soli, špetku cukru. V hrnku rozpustíme ve 250 ml mléka jedno celé droždí a ohřejeme tuto směs v mikrovlnné troubě, až je vlažná. Po ohřátí obsah hrnku vlijeme do mísy, vše důkladně promícháme a uhněteme těsto.

Těsto necháme 20 minut kynout. Pak můžeme připravovat lahodné, originální, tenké pizzy. Z daného množství těsta lze udělat 4 pizzy o průměru 30 - 35 cm.

Na pizzu můžete dát vše podle svých chutí - salámy, sýry, zeleninu, ale klidně si můžete udělat i ovocnou pizzu. Na fotce pizza připravená do trouby - aby bylo vidět, jak krásně se s těstem pracuje - na obrázku má těsto tloušťku 1 - 2 mm! Nešizenou italskou pizzu podáváme nejlépe teplou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nešizená italská Pizza

    Celkový počet komentářů: 11
    • Stella
      Stella

      Prava pizza

      Recept to mozna spatny neni (nebudu hanit neco co jsem jeste neochutnala), ale rozhodne neni originalni. Ziji v Italii uz 20 let, muj muz je ital z Neapole, takze tu pravou pizzu mame doma opravdu velmi casto :) Je pravda, ze pseudopizzerii je v Cesku hodne a tech original pizzerii pomalu...ale jsou :) V originalnim receptu je jedna zasadni vec co tu chybi a to je olivovy olej. Vejce ani mleko se nedava. A take nenajdete pizzu s ovocem... :)

      16.04.2013 21:05:41

      • iva
        iva

        Re: Prava pizza

        Zdravím Všechny a hlavně Všechny Italy a jejich skvostnou zemi s jedinečnou kuchyní ! Přiznám se, že opravdu ta jedinečná chuť pravé pizzy je nezaměnitelná! Právě to originální těsto je bez vajíčka, mléka, jen s vodou, olivovým olejem, solí a s moukou. Italská i jiná středomořská kuchyně nás s manželem baví právě pro tu pestrost chutí, které se nachází i v jednoduchých pokrmech, co šetří nejen peněženku, ale je oblíbená i pro zdravější stravování, co vždy překvapí*

        22.04.2013 15:11:49

    • ou yea
      ou yea

      ten recept co mám je ORIGINÁLNÍ těsto z ITÁLIE

      16.04.2013 15:44:24


    • ou yea
      ou yea

      A vy si myslíte že když dřív měli chudí lidé co jíst ? Pochybuji o tom že měli aspoň to mléko a vejce.Spíše našli zbytek mouky, vodu a kousek kvásku.
      Jo a to HOLČIČKO si příště odpusťte,vždyť ani nevíte jakého jsem pohlaví :D
      musím se pouze smát :D :D :D

      16.04.2013 15:41:55

    • ou nou ;-)
      ou nou ;-)

      Malá 14-letá holčička přišla slovíčkařit :-D Holčičko, nemyslíš spíš, že autor sem jen dal recept na kvalitní těsto a ne právě to, kterého se dočkáš ve většině pizzerií, protože se na něm šetří právě výměnou mléka za vodu, a absencí vajec? Jestli ty doma "papáš" těsto, které uvádíš, papej :-) ale nepiš, že lidé nechodí do pizzerie právě proto, že tam dělají zde uváděné těsto :-D Právě naopak dělají tam to nedobré těsto z vody a bez vajec. Jinak by ta pizza stála 200,- ;-) pouvažuj nad tím, jinak recept je super!

      16.04.2013 06:50:21

    • ou yea
      ou yea

      !!!pravé italské těsto se dělá z hladké mouky,oleje,vody,kvasnic,soli
      A to co zde uvádíte je klasické kynuté těsto a ne nějaké NEŠIZENÉ ITAL.TĚSTO.
      je mi 14let!!! a vím to,dokonce ji doma i dělám všichni si na ní vždy pochutnají a ani nechtějí jít do pizzerie protože jim jednoduše nechutná!!!

      15.04.2013 18:44:03

    • Linda
      Linda

      Holky kolik suseneho jeden pytlik?

      18.08.2012 00:26:59

    • woczko
      woczko

      Těsto s vajíčkem a mlékem rozhodně není originální recept na pizzu. Pizza vznikla ve středověku jako jídlo chudých a těm se doma rozhodně vajíčka ani mlíko nepovalovalo. Spíš vymetli zbytky mouky a přidali vodu. Tím nechci říct, že to tak v nějaké italské pizerii nedělají. Originální recept na pizzu je ovšem ten s moukou a vodou.

      16.02.2012 10:52:43

    • Martina Permanová
      Martina Permanová

      Vyborná!!!

      Od te doby co jsem dělala tento recept nedělam už jiny ,děkuji je opravdu vyborná!!

      14.12.2011 18:40:47

    • Martina Permanová
      Martina Permanová

      dobry recept zatim jsem lepsí nenasla děkuji

      26.11.2011 17:07:10

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nešizená italská Pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.