reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nešizená italská Pizza

Žádná voda s moukou. Recept na pizzu z pravého nefalšovaného italského těsta.


  • 3,9

    37×

    3,8 37
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Do velké mísy nasypeme 500 g hladké mouky. Přidáme celé vejce, špetku soli, špetku cukru. V hrnku rozpustíme ve 250 ml mléka jedno celé droždí a ohřejeme tuto směs v mikrovlnné troubě, až je vlažná. Po ohřátí obsah hrnku vlijeme do mísy, vše důkladně promícháme a uhněteme těsto.

Těsto necháme 20 minut kynout. Pak můžeme připravovat lahodné, originální, tenké pizzy. Z daného množství těsta lze udělat 4 pizzy o průměru 30 - 35 cm.

Na pizzu můžete dát vše podle svých chutí - salámy, sýry, zeleninu, ale klidně si můžete udělat i ovocnou pizzu. Na fotce pizza připravená do trouby - aby bylo vidět, jak krásně se s těstem pracuje - na obrázku má těsto tloušťku 1 - 2 mm! Nešizenou italskou pizzu podáváme nejlépe teplou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nešizená italská Pizza

    Celkový počet komentářů: 11
    • Stella
      Stella

      Prava pizza

      Recept to mozna spatny neni (nebudu hanit neco co jsem jeste neochutnala), ale rozhodne neni originalni. Ziji v Italii uz 20 let, muj muz je ital z Neapole, takze tu pravou pizzu mame doma opravdu velmi casto :) Je pravda, ze pseudopizzerii je v Cesku hodne a tech original pizzerii pomalu...ale jsou :) V originalnim receptu je jedna zasadni vec co tu chybi a to je olivovy olej. Vejce ani mleko se nedava. A take nenajdete pizzu s ovocem... :)

      16.04.2013 21:05:41

      • iva
        iva

        Re: Prava pizza

        Zdravím Všechny a hlavně Všechny Italy a jejich skvostnou zemi s jedinečnou kuchyní ! Přiznám se, že opravdu ta jedinečná chuť pravé pizzy je nezaměnitelná! Právě to originální těsto je bez vajíčka, mléka, jen s vodou, olivovým olejem, solí a s moukou. Italská i jiná středomořská kuchyně nás s manželem baví právě pro tu pestrost chutí, které se nachází i v jednoduchých pokrmech, co šetří nejen peněženku, ale je oblíbená i pro zdravější stravování, co vždy překvapí*

        22.04.2013 15:11:49

    • ou yea
      ou yea

      ten recept co mám je ORIGINÁLNÍ těsto z ITÁLIE

      16.04.2013 15:44:24


    • ou yea
      ou yea

      A vy si myslíte že když dřív měli chudí lidé co jíst ? Pochybuji o tom že měli aspoň to mléko a vejce.Spíše našli zbytek mouky, vodu a kousek kvásku.
      Jo a to HOLČIČKO si příště odpusťte,vždyť ani nevíte jakého jsem pohlaví :D
      musím se pouze smát :D :D :D

      16.04.2013 15:41:55

    • ou nou ;-)
      ou nou ;-)

      Malá 14-letá holčička přišla slovíčkařit :-D Holčičko, nemyslíš spíš, že autor sem jen dal recept na kvalitní těsto a ne právě to, kterého se dočkáš ve většině pizzerií, protože se na něm šetří právě výměnou mléka za vodu, a absencí vajec? Jestli ty doma "papáš" těsto, které uvádíš, papej :-) ale nepiš, že lidé nechodí do pizzerie právě proto, že tam dělají zde uváděné těsto :-D Právě naopak dělají tam to nedobré těsto z vody a bez vajec. Jinak by ta pizza stála 200,- ;-) pouvažuj nad tím, jinak recept je super!

      16.04.2013 06:50:21

    • ou yea
      ou yea

      !!!pravé italské těsto se dělá z hladké mouky,oleje,vody,kvasnic,soli
      A to co zde uvádíte je klasické kynuté těsto a ne nějaké NEŠIZENÉ ITAL.TĚSTO.
      je mi 14let!!! a vím to,dokonce ji doma i dělám všichni si na ní vždy pochutnají a ani nechtějí jít do pizzerie protože jim jednoduše nechutná!!!

      15.04.2013 18:44:03

    • Linda
      Linda

      Holky kolik suseneho jeden pytlik?

      18.08.2012 00:26:59

    • woczko
      woczko

      Těsto s vajíčkem a mlékem rozhodně není originální recept na pizzu. Pizza vznikla ve středověku jako jídlo chudých a těm se doma rozhodně vajíčka ani mlíko nepovalovalo. Spíš vymetli zbytky mouky a přidali vodu. Tím nechci říct, že to tak v nějaké italské pizerii nedělají. Originální recept na pizzu je ovšem ten s moukou a vodou.

      16.02.2012 10:52:43

    • Martina Permanová
      Martina Permanová

      Vyborná!!!

      Od te doby co jsem dělala tento recept nedělam už jiny ,děkuji je opravdu vyborná!!

      14.12.2011 18:40:47

    • Martina Permanová
      Martina Permanová

      dobry recept zatim jsem lepsí nenasla děkuji

      26.11.2011 17:07:10


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nešizená italská Pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.