reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Postup přípravy

Dětské piškoty rozemeleme, přidáme k nim holandské kakao, cukr moučka, pokrájené studené máslo, studené mléko a důkladně zpracujeme na tvárné těsto, které bude tvořit podklad dortu.

Dortovou formu o průměru 24 cm jemně vymažeme olejem. Doporučuji olej a ne máslo, protože máslo ztuhne a při odstraňování pečícího papíru se nepěkně poruší celistvost dortu. Na pečícím papíru potravinářskou fixkou obkreslíme dno dortové formy, pás o délce a šířce dortu o málo větší, potom vystřihneme a použijeme do dortové formy.

Připravenou podkladovou kakaovou hmotou vyplníme dno a boky dortové formy, odložíme ztuhnout do chladničky, než připravíme ostatní. Použijeme extra krémovou dortovou šlehačku, která po ušlehání krásně drží tvar i bez ztužovače a má perfektní krémovou konzistenci.

Do nádoby dáme 3 lžíce cukru moučka. Přidáme extra krémovou dortovou šlehačku, ušleháme do tuha a odebereme 300 ml, které později použijeme na povrch dortu jako poslední vrstvu a odložíme zatím do chladničky.

Připravíme želatinu, namočíme 2 balení plátkové želatiny do 10 lžic studené vody, necháme 10 minut nabobtnat, potom je pořádně vymačkáme. Želatinu dáme do hrnce a za stálého míchání necháme na nejnižším plameni úplně rozpustit, pozor nesmí vřít, jen zahřívat a na závěr do něj vmícháme 2 lžíce ušlehané šlehačky.

Kaštanové pyré pokrájíme na malé kostky, přidáme je do šlehačky, přilijeme tuzemský rum a promícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni rychlosti. Přilijeme vlažnou želatinu smíchanou se šlehačkou a vyšleháme kaštanový krém pomocí elektrického šlehače. Vybereme ztuhlý kakaový podklad z chladničky, na který rozetřeme rovnoměrně připravený kaštanový krém.

Na kaštanový krém rovnoměrně rozetřeme tuhou šlehačku a připravený dort odložíme na 12 hodin odpočívat do chladničky, aby krém ztuhl a dobře se propojily všechny chutě. Dortu vybereme a uvolníme z dortové formy, odstraníme zlehka pečící papír, dort položíme na podnos a šlehačku na vrchu posypeme čokoládovou rýží.

Nepečený kaštanový dort pokrájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě na porce a podáváme k dobré espresso kávě. Tento dort je velmi chutný, vůbec není přeslazený, dá se lehce připravit už v předstihu a je příjemným sladkým překvapením pro přátele a rodinu ve svátečním shonu a jiných příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nepečený kaštanový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.