reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Dětské piškoty rozemeleme, přidáme k nim holandské kakao, cukr moučka, pokrájené studené máslo, studené mléko a důkladně zpracujeme na tvárné těsto, které bude tvořit podklad dortu.

Dortovou formu o průměru 24 cm jemně vymažeme olejem. Doporučuji olej a ne máslo, protože máslo ztuhne a při odstraňování pečícího papíru se nepěkně poruší celistvost dortu. Na pečícím papíru potravinářskou fixkou obkreslíme dno dortové formy, pás o délce a šířce dortu o málo větší, potom vystřihneme a použijeme do dortové formy.

Připravenou podkladovou kakaovou hmotou vyplníme dno a boky dortové formy, odložíme ztuhnout do chladničky, než připravíme ostatní. Použijeme extra krémovou dortovou šlehačku, která po ušlehání krásně drží tvar i bez ztužovače a má perfektní krémovou konzistenci.

Do nádoby dáme 3 lžíce cukru moučka. Přidáme extra krémovou dortovou šlehačku, ušleháme do tuha a odebereme 300 ml, které později použijeme na povrch dortu jako poslední vrstvu a odložíme zatím do chladničky.

Připravíme želatinu, namočíme 2 balení plátkové želatiny do 10 lžic studené vody, necháme 10 minut nabobtnat, potom je pořádně vymačkáme. Želatinu dáme do hrnce a za stálého míchání necháme na nejnižším plameni úplně rozpustit, pozor nesmí vřít, jen zahřívat a na závěr do něj vmícháme 2 lžíce ušlehané šlehačky.

Kaštanové pyré pokrájíme na malé kostky, přidáme je do šlehačky, přilijeme tuzemský rum a promícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni rychlosti. Přilijeme vlažnou želatinu smíchanou se šlehačkou a vyšleháme kaštanový krém pomocí elektrického šlehače. Vybereme ztuhlý kakaový podklad z chladničky, na který rozetřeme rovnoměrně připravený kaštanový krém.

Na kaštanový krém rovnoměrně rozetřeme tuhou šlehačku a připravený dort odložíme na 12 hodin odpočívat do chladničky, aby krém ztuhl a dobře se propojily všechny chutě. Dortu vybereme a uvolníme z dortové formy, odstraníme zlehka pečící papír, dort položíme na podnos a šlehačku na vrchu posypeme čokoládovou rýží.

Nepečený kaštanový dort pokrájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě na porce a podáváme k dobré espresso kávě. Tento dort je velmi chutný, vůbec není přeslazený, dá se lehce připravit už v předstihu a je příjemným sladkým překvapením pro přátele a rodinu ve svátečním shonu a jiných příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nepečený kaštanový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.