reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z 0,5 litru mléka, 4 lžic cukru a dvou pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Uvaříme rozpustnou kávu a také ji necháme vychladit. Nesladíme. Oloupané mandle, kupuji již oloupané mandlové plátky, opražíme v troubě na 150 °C asi 5 - 10 minut, nesmíte je spálit. Musí být lehounce opečené s nádechem do světle hnědé barvy. Obvykle je třeba po 5 minutách hlídat. Mandle necháme vychladnout. Po vychladnutí mandle rozmixujeme s 1 vanilkovým cukrem.

Připravíme si krém. Do misky vložíme 2 kostky másla pokojové teploty, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 2 vanilkový cukry a lžíci rumu. Pokud rum nemáte, můžete použít i rumové aroma, asi 3 kapky. Nakonec přidáme hustý pudink. Vše smícháme do hromady, můžeme použít i mixér.

Použijeme plech, nebo jinou formu. Já používám silikonové prkénko. Máslové sušenky (v jednom balení jsou 2 balíčky po 200 g - 60 ks sušenek) stačí na 3 patra.

Každou sušenku namočíme do kávy a položíme na formu hladkou stranou. Až bude první patro hotové potřeme vše krémem. Krému je dost, nemusíme šetřit.
Druhé patro opět namáčíme sušenky do kávy a pokládáme na první patro na krém, opět potřeme krémem. Celkem jsou to 3 patra sušenek a 3 vrstvy krému. Krém můžeme natřít i ze stran. Na poslední vrstvu krému nasypeme rozmixované mandle s vanilkovým cukrem. Nepečený dort z máslových sušenek dáme na chvilku ztuhnout do lednice, zhruba 15 - 20 minut.

Nepečený dort z máslových sušenek nakrájíme a můžeme se do něj pustit.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nepečený dort z máslových sušenek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.