Sýrová roláda s náplní je výbornou chuťovkou pro jakékoliv oslavy.
200 g | šunka |
paprika červená | |
12-19 plátků | tvrdý sýr |
náplň | |
---|---|
2 lžíce | majonéza |
1 lžíce | hořčice |
libeček | |
3 ks | vejce natvrdo |
200 g | pomazánkové máslo |
Nejdříve si připravíme pomazánku. Rozmícháme veškeré suroviny patřící do pomazánky (náplně). To znamená najemno nastrouhaná vajíčka, hořčici, majonézu, máslo a libeček. Místo libečku můžeme použít také petrželku nebo pažitku. Kdo chce, může trošku přisolit, ale myslím, že není nutné. Na plech si položíme buď alobal nebo pečící papír a na něj naskládáme plátky sýra tak, aby se překrývaly zhruba 1 cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a počkáme, až se sýr rozehřeje a v místech překrytí se spojí. Vytáhneme z trouby a sýr i s alobalem nebo pečícím papírem stáhneme z plechu na vál. Sýr pokryjeme plátky šunky, rozetřeme pomazánku a na kraj položíme několik proužků červené papriky. Poté svineme pevně do rolády, tu zabalíme do pečícího papíru a necháme v lednici zatuhnout nejlépe do druhého dne. Druhý den krájíme ze sýrové nepečené rolády asi 1 cm hrubé plátky a podáváme s pečivem.
Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Háňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena