Sušenky si rozmačkáme v hlubším kastrolu nebo míse (vhodné je použít měchačku na bramborovou kaši) a přidáme trochu mléka. Pozor - vzniklá kaše nesmí být moc řídká a mokrá, lepila by a roláda by nedržela svůj tvar. Je lepší počkat, až rozdrcené sušenky nasáknou trochu mléka, pak je dobře promíchat a až potom podle potřeby další mléko přidávat. Pokud neodhadneme jeho množství, doplníme sušenky a těsto tak "dosušíme“.
Vzniklé těsto si rozdělíme na tři stejné díly, které postupně rozválíme v mikrotenových sáčcích - připravíme si tak základ pro tři rolády. Můžeme si pláty "roztáhnout“ hřbetem ruky, lépe odhadneme sílu plátu (max 1 cm).
V jiné míse si připravíme náplň. Dobře spolu promícháme máslo s cukrem a strouhaným kokosem. Přidáme rum, který hmotu lépe spojí a provoní.
Náplň rozdělíme na tři stejné dávky a rozetřeme ji na připravené pláty.
Želé bonbony nebo kandované ovoce pokrájíme na malé kousky a nadrobíme je na rozetřenou náplň.
Pomocí folie - sáčku, na kterém máme připravené pláty s náplní, po částech stáčíme roládu, přičemž ji rukou po každém přeložení "přehladíme“ a folií utáhneme. Zatočenou si znovu můžeme folii rozbalit, vysypat kokosem a roládu v něm obalit. Nakonec dobře roládu ve folii zavřeme a necháme ji v lednici ztuhnout a uležet.
Nepečená roláda ze sušenek BEBE krájíme těsně před podáváním ostrým užším nožem na kolečka asi 1 cm silná.