reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nenáročné rizoto s houbami

Jednoduchý recept na chutné risotto s houbami a parmazánem.


  • 5,0

    12×

    5 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mix čerstvých očištěných hub nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

Na másle orestujeme houby a po chvilce podlijeme vínem, které necháme vypařit. Přidáme rýži, podlijeme trochou vývaru a za stálého míchání při nízké teplotě vaříme do změknutí. Těsně před koncem vaření přidáme mascarpone, nakrájenou cibulku a parmazán. Dobře a důkladně promícháme. Houbové rizoto ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a hrnec ještě na 3 minuty přikryjeme.

Nenáročné rizoto s houbami rozdělíme do mističek a ozdobíme hoblinkami parmazánu. Nenáročné risotto s houbami podáváme jako hlavní chod dobře teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nenáročné rizoto s houbami

    Celkový počet komentářů: 1
    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Nenáročné rizoto s houbami

      geniální kombinace chutí, opravdu jednoduché, na jaře vařím s chřestem, také božské!!

      01.07.2014 19:35:28

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Nenáročné rizoto s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.