reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Německý bramborový salát s cibulí

Německý bramborový salát s cibulí

Zachutnal vám na vánočních trzích v Německu bramborový salát? Vyzkoušejte si domácí přípravu podle tohoto receptu. Skvělá příloha k opečeným klobásám a smaženým řízkům.


  • 4,5

    65×

    4,5 65
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zálivku na salát. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Vývar přivedeme k varu, poté ho odstavíme z tepla a vsypeme nakrájenou cibuli. Ke spařené cibuli ve vývaru zašleháme hořčici a zálivku ochutíme jablečným octem, solí a pepřem, poté uchováme na teple. Zálivka má mít výraznější chuť, musí být dosti slaná a kyselá.

Salátové brambory omyjeme a v osolené vodě velmi zvolna uvaříme doměkka. Důležité je, aby brambory byly přibližně stejně velké a abychom je nerozvařili. Ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné plátky silné asi 3 - 4 mm, které vložíme do mísy, osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.

Plátky brambor přelijeme asi polovinou teplé zálivky s cibulí a zlehka promícháme. Jakmile se tekutina téměř vsákne do brambor, přilijeme zbývající zálivku, opět promícháme, zakryjeme a necháme na teple asi 45 minut odležet. Nakonec bramborový salát zjemníme olejem a podle chuti doladíme octem a solí.

Německý bramborový salát s cibulí rozdělíme na porce, ozdobíme jemně nakrájenou červenou cibulí a natí jarní cibulky a podáváme vlažný ke smaženému masu, rybám nebo klobásám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Německý bramborový salát s cibulí

    Celkový počet komentářů: 3
    • lapis
      lapis

      Bramborový salát s olejem a bez majonézy jsem jídal v r. 1958 jako učední

      Kdo ten salát pokazí, je břídil a ať jde raději míchat maltu.

      28.11.2019 20:52:59

    • Artur
      Artur

      Krátká paměť

      Vařené brambory s octem a cibulí se u nás v Pošumaví taky dělali běžně. Dnes to nikdo nezná...

      08.08.2019 18:02:11

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Německý bramborový salát s cibulí

      není co dodat. opět 5*

      23.12.2016 05:23:40



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Německý bramborový salát s cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.