reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 69
  • Juraj
    Juraj

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Po týdnu a púl jse mi hermelíny pokazili a vyhodil jsem je :-(

    15.03.2018 10:51:18

  • Zdeněk Machů
    Zdeněk Machů

    Nakládaný hermelín

    Možná mám lepší recept. Podle mé chuti jsem dospěl k dokonalosti

    01.03.2018 04:11:05

  • Zdeněk Machů
    Zdeněk Machů

    Nakládaný hermelín

    Možná mám ještě lepší recept, od určité doby neexperimentuji, poněvadž jsem našel pro mne ideální chuť

    01.03.2018 04:09:45

  • Verjuu
    Verjuu

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Stejny problem jako hodne lidi - tyden v teple je moc, hermeliny jsem vylila do zachodu. Zhorkly a mely konzistenci asi jako niva.

    26.10.2017 09:31:41

    • Jupijou
      Jupijou

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      U nás problém, s tím mít naložené hermoše cca týden v pokojové teplotě, nikdy nebyl. Pěkně to spustí " proces " a krásně změknou a pak je samozřejmě uskladňujeme v ledničce, tam se ten proces zpomalí. :-) Problém by tam akorát mohla dělat ta cibule, která by mohla začít " kvasit " a celé to poslat do kytek..

      28.10.2017 21:16:05

    • David
      David

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Tyden neni moc kdyz to je do 20C ale bacha na tu cibuli!Ta se musi sparit,nebo ji tam vubec nedavat.To je presne to proc se to vsem skazi a nakvasi!

      12.11.2017 22:45:58

  • Verjuu
    Verjuu

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    26.10.2017 09:30:55

  • Vii
    Vii

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Zdravím, potrebujem rýchlu radu! Po naložení hermelínu v sklenici nemôže ostať ani trošku vzduchu??

    16.10.2017 19:51:59

  • Karel
    Karel

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Dlouho jsem patral potom jak udelat hermelin mazlavy. A zjistil. Lak si pripravim dle vyse uvedeneho navic tam pridam ocet a cukr a poradne rozmicham. Nevim proc, ale tento hermelin se po tydnu da mazat na chleba... Je to luxus, ktery kamaradi okamzite sezerou

    15.10.2017 17:37:43

  • RR
    RR

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Rozhodně nenechávejte hermelíny při pokojové teplotě... všechny se mi zkazily :-( :-( :-( Příště jdou rovnou do lednice...rvalo mi srdce, když jsem je musela vyhodit :-(

    12.07.2017 21:57:27

  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Čím to je, že mám hermelíny po vyndání takové tvrdé, vůbec nejsou měkoučké.

    01.07.2017 12:38:03

  • duri2
    duri2

    dotaz na množství

    Vážení,
    požádám vás tímto o upřesnění výše uvedeného receptu, z hlediska množství sýrů..+.
    Chci založit 4l sklenici....

    Děkuji za odpověď, fundovanou....
    Duri

    09.05.2017 21:31:07

  • roman
    roman

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Ještě grilovací koření. A samozřejmě do ledničky.

    18.12.2016 18:01:03

  • Ricci
    Ricci

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Udělal jsem ho podle uvedeného receptu a povedl se přesně podle představ. Na oslavě narozenin se po něm jenom zaprášilo, nebo spíše zamastilo. Pouze při prvním otevření sklenice mi lehce vyhřeznul olej, jak to bylo natlakovaný procesem zrání. Už jsem koupil hermelíny a jdu nakládat další várku.

    11.10.2016 16:09:41

  • Jan
    Jan

    Recept je to vychytany

    Výborný...funguje...i po ochutnání...
    Doporučuji

    01.07.2016 11:41:42

  • Jan
    Jan

    Přemýšlejte Lidi ...

    Sklenici s obsahem nechte odpočívat(ODLEŽET)maximáln ě 5dní(bez koukání) na tmavém místě(bez slunečního,bez jakéhokoliv světla,ano i lampičku zhasněte!!!) teplota do 20stupňů celsia,ne fahrenheita! (V paneláku je dobrý místo dat do kuchyňský linky,treba pod drzé,,(co nej k podlaze),nebo na hajzl,do koupelny,nebo do skříně,ale bez tepláku!!!Proč?(Google) Aby se celý obsah sklenice rozpustil v chuti,tzv. Propojili se ingredience(obsah sklenice s obsahem ve sklenici) Hermouš vojede koření,česnek atd...Poté chvilku bude přemýšlet co provedl,ale Vy ho po 5dní šoupnete do lednice,chladničky(Sklenici s obsahem) aby nad sebou přemýšlel proč to udělal( kvůli tobě)
    V lednici,chladničce nechte 13dni a 8hodin(14dní)a poté co se rozležela uchylka toho hermouše,neochutnavejte ale žerte,sežerte ho a uvidíte jak jste šikovní a jestli se povedl... Postupem času to vychytate...A je jedno jestli je cibule naměklá nebo česnek nahořkli...vše záleží jak přemýšlíte...




    Doporučuji se poradit s Mámou zda to co vkládáte do sklenice k naložení je zcela v pořádku...poté co Maminka odsouhlasí vizuální kontrolu (léta praxe) tak vkladejte(pozor!) Pokud Maminka neni k disposici,vadu materiálu vždy poznáte tak že má jiné zbarvení nežli celek předmětu.(materiál)
    Přeji úspěšné nakládání Hermouše :D

    A pro kritiky...37sekund mi trvalo napsat tento text,a to píši jako primitiv jednou rukou,páč o tu druhou jsem přišel při nehode...tak se zdržet keců A NAKLADEJTE :*

    01.07.2016 11:37:20

  • braab_kuchar
    braab_kuchar

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    za těch pár let, co vymetám paluše nejen v Brně, jsem měl už nespočet nakládaných hermelínů a musím říct, že poté co sem vyzkoušel tento recept, mě čekalo obrovské zklamání bez chuti a nápadu.

    04.03.2016 22:37:12

  • Filda
    Filda

    Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

    05.02.2016 19:47:49

  • František
    František

    Dobrý den
    Recept bych raději stáhnul. Za 5 dnů to zkvasilo, až v tom bublalo. Za 14 dnů by nás to zabilo. Pěkně děkuji nakládaný hermelín nechci tak 5let ani vidět.

    21.01.2016 18:21:02

  • jonáš
    jonáš

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    ten česnek tam de cely nebo ho mam rozmacknout?

    17.11.2015 07:58:53

    • sarkatopolova
      sarkatopolova

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      ja to měla v "teple" (při cca 18-19 °) asi 3 dny a pak v lednici. Ale dneska už bych to taky do pokojové teploty nedávala. Taky všeho koření bych už dneska dala míň - byl to díky té kvantě česneku tak trošku žlučníkotrhák. Ale dát ho tam polovičku, bude to super. Každopádně je to stále náš oblíbený recept..

      17.11.2015 11:53:32

  • Berta
    Berta

    tak pokojová teplota 24 neee

    mi to zkvasilo po 3 dnech v kuchyni, cibule bublá..asi lepší v lednici o pár dní dýl.

    19.10.2015 18:18:47

    • Kočí
      Kočí

      Re: tak pokojová teplota 24 neee

      Nechápu jak vám to mohlo zkvasit?

      18.11.2015 14:02:05

    • Štěpán
      Štěpán

      Re: tak pokojová teplota 24 neee

      Taky mi to zkvasilo po pár dnech. Přidával jsem kozí rohy tak možná to bylo příčinou. Spíš to dám příště do sklepa než to nechávat při pokojové teplotě nebo já nevím.

      11.12.2015 09:14:58

  • Gurmán
    Gurmán

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Pravda pravda,, za 6 týdnu ta cibulka nemusí být ani tak zkvašená, jakožto zhnilá.

    10.09.2015 15:50:01

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Nejlepší nakládaný hermelín kupuju pravidelně na trzích u Kočaře, tomu se tenhle (v částech dost chybně napsaný) recept nemůže vyrovnat. Ručně nakládané sýry, které kupuji jsou vždy nakládané VCELKU, nikoli rozkrojené, tím, že jsou rozkrojené sice rychlej dozrají, ale také se ten vnitřek dříve rozblemcá a proto to pak nejde ani v celku vytáhnout. Vždycky jak koupené sýry sníme, naložíme to toho nálevu hermelíny nové, ale taky vcelku, on totiž díky tomu, že je nerozkojujeme ten nálev nezkvasí. A autore, co si jako máme představit pod pojmem pokojová teplota? Pokud vím pokojová teplota je teplota mezi 18 - 24 případně 26 °C Protože jak píšou ostatní, zrající sýr nechat 2 týdny při pokojové teplotě je akorát na zkažení žaludku a zkvašení už tak dost drahého receptu. A konzumovat to po 6 týdnech při pokojové teplotě je tak akorát na otravu zkaženým jídlem.

    11.08.2015 15:24:29

  • aneta
    aneta

    doba ulozeni

    S tim ulozenim to neni az takova kravina. Pamatuji si, ze sme s rodici nakladany hermelin davali do spajzu, kde byla pokojova teplota na dva tydny a hermeliny byly tak akorat ani rozpadle ani tuhe. Ale kdyz je ted to leto tak sem si neriskla davat hermeliny do spajzu a radeji sem je dala do lednice, jenze kazdy dava typy na jinou dobu ulozeni tak mi nezbyva nez je otevrit a kostnout

    23.07.2015 23:29:00

  • sarkatopolova
    sarkatopolova

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    tak ja uchovavala v chladnejsi mistnosti zabalene do uterky asi 2 dny, pak 3 tydny v lednici. Ja takovehle kaloricke bomby nejim, olej ani cesnek mi nedela moc dobre na zaludek, ale musela jsem sve dilko ochutnat. Nejdriv jsem jen uzobla od manzela a nakonec sem doslova sezrala cely hermos... no co, tak budu mit mozna za chvili trosku tezsi zaludek a rychlejsi krok, ale stoji to za to. Je to fakt zraaadlooo ! :-)

    21.07.2015 21:12:39

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Doporučuji hermelíny už od začátku uchovávat v ledničce. Sice jsou pěkně uleželé až za 3-4 týdny, ale rozhodně se vyplatí čekat. Určitě lepší než je nechat v pokojové teplotě, kde je velká šance, že se zkazí.

    02.07.2015 17:47:45

    • Martina
      Martina

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Souhlas, Evo. Vždy mi vyšel, lednice ovšem není na maximum. V rámci úspor to zalívám olejem na vaření, i když správně by tam měl být panenský olivový. Nejlépe řecký nebo italský, španělský ne. Dnes jsem naložila tři kousky + do mezer papriku, cibuli a klínky Blaťáckýho zlata a stejně byla spotřeba oleje přes půl litru.
      Nemáte někdo fígl, jak to naložit, aniž by utrpěl sýr a spotřeba oleje byla menší?

      16.08.2016 21:26:59

  • Milhauz
    Milhauz

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Nejlepší recept. Díky.

    21.04.2015 19:06:22

  • danny
    danny

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Naximalne 5dni v lednici a jsou akorat

    12.03.2015 10:47:19

  • Zilogat0r
    Zilogat0r

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    2-6 tydnu NE. Pri pokojove teplote to uz za tyden bude zkvasene a kysele! Autore, oprav to uz konecne.

    Zrat to ma asi 4 dny.

    16.02.2015 14:37:14

  • Kata
    Kata

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Po 14 dnech v pokojove teplote a je to hnus, , syry jsou rozpadle, nedaji se ani vyndat v celku- rozpadaji se na kousky. Tak nevim :\

    01.02.2015 17:54:53

  • Hnus
    Hnus

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Recept dobry ale nechat to v pokojovy teplote je blbost! Dneska jsem je otevrel po tydnu a malem jsem se poblil!!!

    26.01.2015 18:11:42

  • Roman
    Roman

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Autoru tohoto receptu: Jak to tu můžeš v takové podobě nechat?? Cituji :Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

    To asi těžko ne?! Akorát to zkvasí a zkazí se Vám to nedělejte podle tohoto receptu! Nechat max 3-4 dny při pokojové teplotě a pak šup do ledničky. na další 3-7 dnů.
    Jinak dopadnete jako já kdy vám ta sklenice div neexploduje a z hermelínů nemáte nic.

    21.01.2015 18:37:59

  • vašek
    vašek

    nakládaný hermelín

    Dělám už poněkolikáté, super. Mezi dávám tence (cca 3mm) nakrájený syreček (Madeta), - super.

    25.12.2014 14:18:19

  • Ferdo
    Ferdo

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    po 4 dňoch do chladničky s ním! Robil som ho a po 4 dňoch bol dokonalý, 2 týždne je blbosť! Dobrú chuť všetkým!

    26.11.2014 14:32:02

  • Krystyna
    Krystyna

    můj hermoš

    tak hermelínek naložený, za pár dní to bude mazec...

    náplň : 2 kulaté feferonky, kapie, cibule, česnek, pepř, sůl. Týčovým mixerem rozdrtím na pastu, dám na sítkový cedník, nechám odkapat zhruba 2 hodiny přebytečnou tekutinu.

    rozkrájím hermelín, vložím naplň a takto postupuji u zbytku. Po naskládaní zaleju olejem, přidám bobkový list, nové koření, celý tříbarevný pepř a rozkrájenou cibuli na půlměsíčky. Zavřu víčkem od misky, uložím do lednice na dobu podle toho jak chci aby se pořádně rozležel. Obvykle stačí 5 dní ale může i déle. Výsledek je famózní.


    Nejlépe podávat s oblohou a zapíchnutou feferonkou uprostřed. Tak dobrou chuť odvážlivcům...

    Do dnešního dne byl to můj tajný recept !!!

    18.11.2014 18:16:44

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Já to taky dělám vždy podle receptu, ale už se mi to taky dvakrát zkazilo a je to na vyhození. Nechala jsem to, jak je v receptu napsáno v přítmí v pokojové teplotě a nikdy mi to nevýjde.

    30.09.2014 15:59:26

  • Ján Križanský
    Ján Križanský

    Test zrání

    Jelikož je tady dost pochybností o tom, jak dlouho nechat zrát, udělal jsem menší testování:
    2. den - slabě vyzrálý sýr, pouze trochu nabírá chuť po bylinkách (brzy na konzumaci)
    3. den - sýr začíná zrát, je částečně změklý, výraznější chuť bylinek (už je možno jíst, ale jěště to není ono)
    4. den - pěkně vyzrálý a měký sýr, má už správnou vůni, olej mírně zakalený, ale na chuti to nevadí (výborný na konzumaci)

    Čtyři dny jsem sýry nechal zrát při pokojové teplotě na polotmavém místě (venku bylo v té době tak 22-25 °C). Na čtvrtý den už je sýr pěkně vyzrálý a tak jsem ho pro jistotu už přesunul do lednice. Za 2 dny udělám poslední test.

    11.09.2014 21:14:51

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    hermelín také nakládám, ale 2-6 týdnů nechat uležet je dle mého blbost...určitě to bude kyselé...stačí 1 týden uležet a to v lednici a bude to ok

    31.08.2014 15:29:07

  • LUKÁŠ
    LUKÁŠ

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Dělal sem přesně podle receptu a vše kyselé na vyhoz a to sem se tak těšil :-(

    20.08.2014 12:26:29

  • wha
    wha

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kazdy ma ten svuj hermelin za nejlepsi :) tohle je klasicky obycejny recept, ja hermelin vydlabavam a do vydlabaneho vnitrku jeste pridavam par ingredienci :) to je pak mnamka :)

    12.06.2014 18:09:02

  • Jaromír
    Jaromír

    nakládaný hermelín

    Držel jsem se přesně podle receptu ale zkvasilo mi to.Můžete mi poradit proč se tak stalo?

    31.05.2014 21:04:20

  • Pája
    Pája

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Mám dotaz... jak to děláte, že se vám to nerozpadne když to dáváte do sklenic? zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé se mi to rozdělilo... i když jsem to měla nalepeny k sobě i přidělany párátkem... Děkuji

    22.04.2014 18:26:33

    • Martina
      Martina

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po okořenění je pečlivě spojím zpět dle řezu a rozkrojím na polovinu. Půlky potom ojedu nožíkem, aby se spojily a nerozpadne se to.

      16.08.2016 21:43:59

  • www.cukrovi-kuncovi.cz
    www.cukrovi-kuncovi.cz

    nakládaný hermelín

    Do toho nakládaného hermelínu můžete dát různé druhy koření,třeba i olivy ,proložit sušenými rajčaty,atd.U koření opatrně někdy méně znamená více.

    15.04.2014 15:10:04

  • Patrik
    Patrik

    Nakladany hermelin

    Zdravim vas,dneska jsem skusil podle tohoto receptu nakladat hermeliny a moc se tesim na vysledek.Delal jsem celkem 9 porci a doufam ze vse dobre dopadne!!!Sam hermelin nemam v lasce a delal jsem ho spise pro moji holku ktera ho miluje tak doufam ze bude uspech tim to vam dekuji za recept a urcite dam vedet jak vse dopadlo.

    06.04.2014 17:27:25

  • Verča
    Verča

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Tak nakládané hermelíny chutnaly všem a zmizely bleskovou rychlostí;) Jinak jsem naložené hermelíny vůbec nenechávala při pokojové teplotě, ale rovnou jsem je dala do lednice na 2 týdny a byly dost zralé. Doporučuji recept vyzkoušet!

    03.04.2014 20:48:15

  • Kacenka
    Kacenka

    Když dáte místo hermelínu tofu, taky je to vynikající ! :)

    27.03.2014 13:39:32

  • Berta
    Berta

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    noo tak hermelín jsem zkusila 2x a pokaždý za 3 dny totálně zkvasil. tak nevim.byl při 24 stupňů,míň doma neudělám. a z lednice po týdnu zase neudělal vubec nic.jaktože vám to nekvasí?

    01.02.2014 22:32:33

  • Katka
    Katka

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Dobrý den,já zkouším stejný recept asi už po páté a pokaždé mají hermelíny nahořklou chuť a nevím čím to je:-/

    21.12.2013 20:24:28

    • Verča
      Verča

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Zkuste méně tymiánu, nebo koření celkově ubrat. Mě se to nestalo ještě nikdy a to děláme poměrně často. hodně štěstí s dalším pokusem :-)

      22.12.2013 01:33:59

  • wojt
    wojt

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    < a href="http://hosting.wedos.com /d/97996" onmouseover="window.status=´ht tp://hosting.wedos.com´;return true" onmouseout="window.status=´´;r eturn true" > zde je dalsi navod < /a >

    07.11.2013 15:46:43

  • Chute
    Chute

    Tak mám naloženo a jsem moc zvědav, jak to dopadne.

    01.10.2013 16:30:41

  • Jary
    Jary

    nakládaný hermelín

    Tento recept není nejlepší, ale nejednodušší a základní.
    Každý si tam může dát co chce dle vlastní chutě.Ale základ musí ponechat.

    13.07.2013 08:42:32

  • Bára
    Bára

    Určitě nechat po naložení při pokojové teplotě někde ve skříni (aby byli ve tmě) MAXIMÁLNĚ 3 dny a pak strčit do lednice. Je možné že se trošku zakalí, ale to nevadí, a po týdnu můžete dlabat...můžete i dřív, když máte chuť :-)

    22.03.2013 15:05:48

  • bobglass55
    bobglass55

    nakladany syr

    ziju v USA. Pouzil sem Brie syr, parisian style. Musim podekovat za recept. Ma americka rodina se jen oblizla, Dekuju

    28.01.2013 02:39:36

  • han.ka
    han.ka

    Bohuzel take mam spatnou zkusenost se skladovanim v pokojove teplote a po sesti dnech musela celou davku vyhodit, je to skoda

    30.12.2012 22:29:14

  • Pepe
    Pepe

    Nakládaný hermelín

    Já jsem postupoval podle receptu na http://www.nakladany-hermelin. eu a dopadlo to na jedničku. Nechal jsem při pokojové teplotě asi 3 dny a pak jsem to dal do chladničky a za další 3 dny jsem to začal jíst a mňam :).

    21.12.2012 17:49:54

  • iva
    iva

    Dobry den,dnes jsem nalozila hermeliny,dala jsem je do olivoveho oleje,bez feferonek protoze se mi je nepodarilo sehnat.dala jsem o neco vic cesneku nez je psano.tak uvidim jaky budou.jsou to moje prvni nalozeny syry.A ted kdyz tady ctu Vase komentare tak nevim kde a na jak dlouho uskladnit.Muzete dat naky jeden nazor?predem Vam dekuji.Nerada bych je vyhodila.Ivca.

    19.11.2012 20:06:21

  • Tereza
    Tereza

    Skladovat v ledničce nutné

    Dobrý den, recept sám o sobě je moc dobrý, ale výrazně doporučuji skladovat v ledničce. Podle receptu jsem nechala hermelín zrát při pokojové teplotě a nakonec jsem ho musela vyhodit :/

    10.09.2012 23:19:19

    • svestttka
      svestttka

      To je škoda. Já ho dávám do špajzu, zatím se mi to nikdy nestalo, teplota je tam podle mě stejná jako mimo. Možná záleží jak vyzrálý hermelín se na to použije.

      16.09.2012 11:24:39

    • Milan
      Milan

      Re: Skladovat v ledničce nutné

      Mno, ve spouste receptu se pise NECHCE ZRAT CCA 2-4 DNY V POKOJOVE TEPLOTE, pote skladujte v lednici. V otmto konkretnim receptu se namisto dnu pouzily tydny ... tak nevim, kde je chyba.

      Nechavam obvykle zrat cca 3-4 dny v pokojove teplote, nasledne davam do lednice cca na 2-3 tydny. ... a pak nestiham sledovat, jak to mizi ... :)

      21.09.2012 21:05:12

  • Honzi
    Honzi

    Další recepty na nakládaný hermelín

    DAlší skvělé recepty naleznete na www.makaldany-hermelin.cz

    29.04.2011 11:12:38

Nalezeno receptů: 69

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.