reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 66
  • Pepe
    Pepe

    Nakládaný hermelín

    Já jsem postupoval podle receptu na http://www.nakladany-hermelin. eu a dopadlo to na jedničku. Nechal jsem při pokojové teplotě asi 3 dny a pak jsem to dal do chladničky a za další 3 dny jsem to začal jíst a mňam :).

    21.12.2012 17:49:54

  • iva
    iva

    Dobry den,dnes jsem nalozila hermeliny,dala jsem je do olivoveho oleje,bez feferonek protoze se mi je nepodarilo sehnat.dala jsem o neco vic cesneku nez je psano.tak uvidim jaky budou.jsou to moje prvni nalozeny syry.A ted kdyz tady ctu Vase komentare tak nevim kde a na jak dlouho uskladnit.Muzete dat naky jeden nazor?predem Vam dekuji.Nerada bych je vyhodila.Ivca.

    19.11.2012 20:06:21

  • Tereza
    Tereza

    Skladovat v ledničce nutné

    Dobrý den, recept sám o sobě je moc dobrý, ale výrazně doporučuji skladovat v ledničce. Podle receptu jsem nechala hermelín zrát při pokojové teplotě a nakonec jsem ho musela vyhodit :/

    10.09.2012 23:19:19

    • svestttka
      svestttka

      To je škoda. Já ho dávám do špajzu, zatím se mi to nikdy nestalo, teplota je tam podle mě stejná jako mimo. Možná záleží jak vyzrálý hermelín se na to použije.

      16.09.2012 11:24:39

    • Milan
      Milan

      Re: Skladovat v ledničce nutné

      Mno, ve spouste receptu se pise NECHCE ZRAT CCA 2-4 DNY V POKOJOVE TEPLOTE, pote skladujte v lednici. V otmto konkretnim receptu se namisto dnu pouzily tydny ... tak nevim, kde je chyba.

      Nechavam obvykle zrat cca 3-4 dny v pokojove teplote, nasledne davam do lednice cca na 2-3 tydny. ... a pak nestiham sledovat, jak to mizi ... :)

      21.09.2012 21:05:12

  • Honzi
    Honzi

    Další recepty na nakládaný hermelín

    DAlší skvělé recepty naleznete na www.makaldany-hermelin.cz

    29.04.2011 11:12:38

Nalezeno receptů: 66
|< << 1234567 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín