reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,4

    381×

    4,3 381
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 73
    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Dobrý den,já zkouším stejný recept asi už po páté a pokaždé mají hermelíny nahořklou chuť a nevím čím to je:-/

      21.12.2013 20:24:28

      • Verča
        Verča

        Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

        Zkuste méně tymiánu, nebo koření celkově ubrat. Mě se to nestalo ještě nikdy a to děláme poměrně často. hodně štěstí s dalším pokusem :-)

        22.12.2013 01:33:59

    • wojt
      wojt

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      < a href="http://hosting.wedos.com /d/97996" onmouseover="window.status=´ht tp://hosting.wedos.com´;return true" onmouseout="window.status=´´;r eturn true" > zde je dalsi navod < /a >

      07.11.2013 15:46:43


    • Chute
      Chute

      Tak mám naloženo a jsem moc zvědav, jak to dopadne.

      01.10.2013 16:30:41

    • Bára
      Bára

      Určitě nechat po naložení při pokojové teplotě někde ve skříni (aby byli ve tmě) MAXIMÁLNĚ 3 dny a pak strčit do lednice. Je možné že se trošku zakalí, ale to nevadí, a po týdnu můžete dlabat...můžete i dřív, když máte chuť :-)

      22.03.2013 15:05:48

    • bobglass55
      bobglass55

      nakladany syr

      ziju v USA. Pouzil sem Brie syr, parisian style. Musim podekovat za recept. Ma americka rodina se jen oblizla, Dekuju

      28.01.2013 02:39:36

    • han.ka
      han.ka

      Bohuzel take mam spatnou zkusenost se skladovanim v pokojove teplote a po sesti dnech musela celou davku vyhodit, je to skoda

      30.12.2012 22:29:14

    • Pepe
      Pepe

      Nakládaný hermelín

      Já jsem postupoval podle receptu na http://www.nakladany-hermelin. eu a dopadlo to na jedničku. Nechal jsem při pokojové teplotě asi 3 dny a pak jsem to dal do chladničky a za další 3 dny jsem to začal jíst a mňam :).

      21.12.2012 17:49:54

    • iva
      iva

      Dobry den,dnes jsem nalozila hermeliny,dala jsem je do olivoveho oleje,bez feferonek protoze se mi je nepodarilo sehnat.dala jsem o neco vic cesneku nez je psano.tak uvidim jaky budou.jsou to moje prvni nalozeny syry.A ted kdyz tady ctu Vase komentare tak nevim kde a na jak dlouho uskladnit.Muzete dat naky jeden nazor?predem Vam dekuji.Nerada bych je vyhodila.Ivca.

      19.11.2012 20:06:21

    • Tereza
      Tereza

      Skladovat v ledničce nutné

      Dobrý den, recept sám o sobě je moc dobrý, ale výrazně doporučuji skladovat v ledničce. Podle receptu jsem nechala hermelín zrát při pokojové teplotě a nakonec jsem ho musela vyhodit :/

      10.09.2012 23:19:19

    Nalezeno receptů: 73

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.