reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,3

    356×

    4,3 356
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 70
    • Chute
      Chute

      Tak mám naloženo a jsem moc zvědav, jak to dopadne.

      01.10.2013 16:30:41

    • Bára
      Bára

      Určitě nechat po naložení při pokojové teplotě někde ve skříni (aby byli ve tmě) MAXIMÁLNĚ 3 dny a pak strčit do lednice. Je možné že se trošku zakalí, ale to nevadí, a po týdnu můžete dlabat...můžete i dřív, když máte chuť :-)

      22.03.2013 15:05:48

    • bobglass55
      bobglass55

      nakladany syr

      ziju v USA. Pouzil sem Brie syr, parisian style. Musim podekovat za recept. Ma americka rodina se jen oblizla, Dekuju

      28.01.2013 02:39:36

    • han.ka
      han.ka

      Bohuzel take mam spatnou zkusenost se skladovanim v pokojove teplote a po sesti dnech musela celou davku vyhodit, je to skoda

      30.12.2012 22:29:14

    • Pepe
      Pepe

      Nakládaný hermelín

      Já jsem postupoval podle receptu na http://www.nakladany-hermelin. eu a dopadlo to na jedničku. Nechal jsem při pokojové teplotě asi 3 dny a pak jsem to dal do chladničky a za další 3 dny jsem to začal jíst a mňam :).

      21.12.2012 17:49:54

    • iva
      iva

      Dobry den,dnes jsem nalozila hermeliny,dala jsem je do olivoveho oleje,bez feferonek protoze se mi je nepodarilo sehnat.dala jsem o neco vic cesneku nez je psano.tak uvidim jaky budou.jsou to moje prvni nalozeny syry.A ted kdyz tady ctu Vase komentare tak nevim kde a na jak dlouho uskladnit.Muzete dat naky jeden nazor?predem Vam dekuji.Nerada bych je vyhodila.Ivca.

      19.11.2012 20:06:21

    • Tereza
      Tereza

      Skladovat v ledničce nutné

      Dobrý den, recept sám o sobě je moc dobrý, ale výrazně doporučuji skladovat v ledničce. Podle receptu jsem nechala hermelín zrát při pokojové teplotě a nakonec jsem ho musela vyhodit :/

      10.09.2012 23:19:19

      • svestttka
        svestttka

        To je škoda. Já ho dávám do špajzu, zatím se mi to nikdy nestalo, teplota je tam podle mě stejná jako mimo. Možná záleží jak vyzrálý hermelín se na to použije.

        16.09.2012 11:24:39

      • Milan
        Milan

        Re: Skladovat v ledničce nutné

        Mno, ve spouste receptu se pise NECHCE ZRAT CCA 2-4 DNY V POKOJOVE TEPLOTE, pote skladujte v lednici. V otmto konkretnim receptu se namisto dnu pouzily tydny ... tak nevim, kde je chyba.

        Nechavam obvykle zrat cca 3-4 dny v pokojove teplote, nasledne davam do lednice cca na 2-3 tydny. ... a pak nestiham sledovat, jak to mizi ... :)

        21.09.2012 21:05:12

    • Honzi
      Honzi

      Další recepty na nakládaný hermelín

      DAlší skvělé recepty naleznete na www.makaldany-hermelin.cz

      29.04.2011 11:12:38

    Nalezeno receptů: 70
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.