reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,3

    356×

    4,3 356
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 70
    • Roman
      Roman

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Autoru tohoto receptu: Jak to tu můžeš v takové podobě nechat?? Cituji :Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

      To asi těžko ne?! Akorát to zkvasí a zkazí se Vám to nedělejte podle tohoto receptu! Nechat max 3-4 dny při pokojové teplotě a pak šup do ledničky. na další 3-7 dnů.
      Jinak dopadnete jako já kdy vám ta sklenice div neexploduje a z hermelínů nemáte nic.

      21.01.2015 18:37:59

    • vašek
      vašek

      nakládaný hermelín

      Dělám už poněkolikáté, super. Mezi dávám tence (cca 3mm) nakrájený syreček (Madeta), - super.

      25.12.2014 14:18:19

    • Ferdo
      Ferdo

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      po 4 dňoch do chladničky s ním! Robil som ho a po 4 dňoch bol dokonalý, 2 týždne je blbosť! Dobrú chuť všetkým!

      26.11.2014 14:32:02

    • Krystyna
      Krystyna

      můj hermoš

      tak hermelínek naložený, za pár dní to bude mazec...

      náplň : 2 kulaté feferonky, kapie, cibule, česnek, pepř, sůl. Týčovým mixerem rozdrtím na pastu, dám na sítkový cedník, nechám odkapat zhruba 2 hodiny přebytečnou tekutinu.

      rozkrájím hermelín, vložím naplň a takto postupuji u zbytku. Po naskládaní zaleju olejem, přidám bobkový list, nové koření, celý tříbarevný pepř a rozkrájenou cibuli na půlměsíčky. Zavřu víčkem od misky, uložím do lednice na dobu podle toho jak chci aby se pořádně rozležel. Obvykle stačí 5 dní ale může i déle. Výsledek je famózní.


      Nejlépe podávat s oblohou a zapíchnutou feferonkou uprostřed. Tak dobrou chuť odvážlivcům...

      Do dnešního dne byl to můj tajný recept !!!

      18.11.2014 18:16:44

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Já to taky dělám vždy podle receptu, ale už se mi to taky dvakrát zkazilo a je to na vyhození. Nechala jsem to, jak je v receptu napsáno v přítmí v pokojové teplotě a nikdy mi to nevýjde.

      30.09.2014 15:59:26

    • Ján Križanský
      Ján Križanský

      Test zrání

      Jelikož je tady dost pochybností o tom, jak dlouho nechat zrát, udělal jsem menší testování:
      2. den - slabě vyzrálý sýr, pouze trochu nabírá chuť po bylinkách (brzy na konzumaci)
      3. den - sýr začíná zrát, je částečně změklý, výraznější chuť bylinek (už je možno jíst, ale jěště to není ono)
      4. den - pěkně vyzrálý a měký sýr, má už správnou vůni, olej mírně zakalený, ale na chuti to nevadí (výborný na konzumaci)

      Čtyři dny jsem sýry nechal zrát při pokojové teplotě na polotmavém místě (venku bylo v té době tak 22-25 °C). Na čtvrtý den už je sýr pěkně vyzrálý a tak jsem ho pro jistotu už přesunul do lednice. Za 2 dny udělám poslední test.

      11.09.2014 21:14:51

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      hermelín také nakládám, ale 2-6 týdnů nechat uležet je dle mého blbost...určitě to bude kyselé...stačí 1 týden uležet a to v lednici a bude to ok

      31.08.2014 15:29:07

    • LUKÁŠ
      LUKÁŠ

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Dělal sem přesně podle receptu a vše kyselé na vyhoz a to sem se tak těšil :-(

      20.08.2014 12:26:29

    • wha
      wha

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Kazdy ma ten svuj hermelin za nejlepsi :) tohle je klasicky obycejny recept, ja hermelin vydlabavam a do vydlabaneho vnitrku jeste pridavam par ingredienci :) to je pak mnamka :)

      12.06.2014 18:09:02

    • Jaromír
      Jaromír

      nakládaný hermelín

      Držel jsem se přesně podle receptu ale zkvasilo mi to.Můžete mi poradit proč se tak stalo?

      31.05.2014 21:04:20

    Nalezeno receptů: 70

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.