reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 69
  • vašek
    vašek

    nakládaný hermelín

    Dělám už poněkolikáté, super. Mezi dávám tence (cca 3mm) nakrájený syreček (Madeta), - super.

    25.12.2014 14:18:19

  • Ferdo
    Ferdo

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    po 4 dňoch do chladničky s ním! Robil som ho a po 4 dňoch bol dokonalý, 2 týždne je blbosť! Dobrú chuť všetkým!

    26.11.2014 14:32:02

  • Krystyna
    Krystyna

    můj hermoš

    tak hermelínek naložený, za pár dní to bude mazec...

    náplň : 2 kulaté feferonky, kapie, cibule, česnek, pepř, sůl. Týčovým mixerem rozdrtím na pastu, dám na sítkový cedník, nechám odkapat zhruba 2 hodiny přebytečnou tekutinu.

    rozkrájím hermelín, vložím naplň a takto postupuji u zbytku. Po naskládaní zaleju olejem, přidám bobkový list, nové koření, celý tříbarevný pepř a rozkrájenou cibuli na půlměsíčky. Zavřu víčkem od misky, uložím do lednice na dobu podle toho jak chci aby se pořádně rozležel. Obvykle stačí 5 dní ale může i déle. Výsledek je famózní.


    Nejlépe podávat s oblohou a zapíchnutou feferonkou uprostřed. Tak dobrou chuť odvážlivcům...

    Do dnešního dne byl to můj tajný recept !!!

    18.11.2014 18:16:44

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Já to taky dělám vždy podle receptu, ale už se mi to taky dvakrát zkazilo a je to na vyhození. Nechala jsem to, jak je v receptu napsáno v přítmí v pokojové teplotě a nikdy mi to nevýjde.

    30.09.2014 15:59:26

  • Ján Križanský
    Ján Križanský

    Test zrání

    Jelikož je tady dost pochybností o tom, jak dlouho nechat zrát, udělal jsem menší testování:
    2. den - slabě vyzrálý sýr, pouze trochu nabírá chuť po bylinkách (brzy na konzumaci)
    3. den - sýr začíná zrát, je částečně změklý, výraznější chuť bylinek (už je možno jíst, ale jěště to není ono)
    4. den - pěkně vyzrálý a měký sýr, má už správnou vůni, olej mírně zakalený, ale na chuti to nevadí (výborný na konzumaci)

    Čtyři dny jsem sýry nechal zrát při pokojové teplotě na polotmavém místě (venku bylo v té době tak 22-25 °C). Na čtvrtý den už je sýr pěkně vyzrálý a tak jsem ho pro jistotu už přesunul do lednice. Za 2 dny udělám poslední test.

    11.09.2014 21:14:51

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    hermelín také nakládám, ale 2-6 týdnů nechat uležet je dle mého blbost...určitě to bude kyselé...stačí 1 týden uležet a to v lednici a bude to ok

    31.08.2014 15:29:07

  • LUKÁŠ
    LUKÁŠ

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Dělal sem přesně podle receptu a vše kyselé na vyhoz a to sem se tak těšil :-(

    20.08.2014 12:26:29

  • wha
    wha

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kazdy ma ten svuj hermelin za nejlepsi :) tohle je klasicky obycejny recept, ja hermelin vydlabavam a do vydlabaneho vnitrku jeste pridavam par ingredienci :) to je pak mnamka :)

    12.06.2014 18:09:02

  • Jaromír
    Jaromír

    nakládaný hermelín

    Držel jsem se přesně podle receptu ale zkvasilo mi to.Můžete mi poradit proč se tak stalo?

    31.05.2014 21:04:20

  • www.cukrovi-kuncovi.cz
    www.cukrovi-kuncovi.cz

    nakládaný hermelín

    Do toho nakládaného hermelínu můžete dát různé druhy koření,třeba i olivy ,proložit sušenými rajčaty,atd.U koření opatrně někdy méně znamená více.

    15.04.2014 15:10:04

Nalezeno receptů: 69

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.