reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 66
  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Já to taky dělám vždy podle receptu, ale už se mi to taky dvakrát zkazilo a je to na vyhození. Nechala jsem to, jak je v receptu napsáno v přítmí v pokojové teplotě a nikdy mi to nevýjde.

    30.09.2014 15:59:26

  • Ján Križanský
    Ján Križanský

    Test zrání

    Jelikož je tady dost pochybností o tom, jak dlouho nechat zrát, udělal jsem menší testování:
    2. den - slabě vyzrálý sýr, pouze trochu nabírá chuť po bylinkách (brzy na konzumaci)
    3. den - sýr začíná zrát, je částečně změklý, výraznější chuť bylinek (už je možno jíst, ale jěště to není ono)
    4. den - pěkně vyzrálý a měký sýr, má už správnou vůni, olej mírně zakalený, ale na chuti to nevadí (výborný na konzumaci)

    Čtyři dny jsem sýry nechal zrát při pokojové teplotě na polotmavém místě (venku bylo v té době tak 22-25 °C). Na čtvrtý den už je sýr pěkně vyzrálý a tak jsem ho pro jistotu už přesunul do lednice. Za 2 dny udělám poslední test.

    11.09.2014 21:14:51

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    hermelín také nakládám, ale 2-6 týdnů nechat uležet je dle mého blbost...určitě to bude kyselé...stačí 1 týden uležet a to v lednici a bude to ok

    31.08.2014 15:29:07

  • LUKÁŠ
    LUKÁŠ

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Dělal sem přesně podle receptu a vše kyselé na vyhoz a to sem se tak těšil :-(

    20.08.2014 12:26:29

  • wha
    wha

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kazdy ma ten svuj hermelin za nejlepsi :) tohle je klasicky obycejny recept, ja hermelin vydlabavam a do vydlabaneho vnitrku jeste pridavam par ingredienci :) to je pak mnamka :)

    12.06.2014 18:09:02

  • Jaromír
    Jaromír

    nakládaný hermelín

    Držel jsem se přesně podle receptu ale zkvasilo mi to.Můžete mi poradit proč se tak stalo?

    31.05.2014 21:04:20

  • www.cukrovi-kuncovi.cz
    www.cukrovi-kuncovi.cz

    nakládaný hermelín

    Do toho nakládaného hermelínu můžete dát různé druhy koření,třeba i olivy ,proložit sušenými rajčaty,atd.U koření opatrně někdy méně znamená více.

    15.04.2014 15:10:04

  • Patrik
    Patrik

    Nakladany hermelin

    Zdravim vas,dneska jsem skusil podle tohoto receptu nakladat hermeliny a moc se tesim na vysledek.Delal jsem celkem 9 porci a doufam ze vse dobre dopadne!!!Sam hermelin nemam v lasce a delal jsem ho spise pro moji holku ktera ho miluje tak doufam ze bude uspech tim to vam dekuji za recept a urcite dam vedet jak vse dopadlo.

    06.04.2014 17:27:25

  • Verča
    Verča

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Tak nakládané hermelíny chutnaly všem a zmizely bleskovou rychlostí;) Jinak jsem naložené hermelíny vůbec nenechávala při pokojové teplotě, ale rovnou jsem je dala do lednice na 2 týdny a byly dost zralé. Doporučuji recept vyzkoušet!

    03.04.2014 20:48:15

  • Kacenka
    Kacenka

    Když dáte místo hermelínu tofu, taky je to vynikající ! :)

    27.03.2014 13:39:32

Nalezeno receptů: 66

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín