reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 66
  • František
    František

    Dobrý den
    Recept bych raději stáhnul. Za 5 dnů to zkvasilo, až v tom bublalo. Za 14 dnů by nás to zabilo. Pěkně děkuji nakládaný hermelín nechci tak 5let ani vidět.

    21.01.2016 18:21:02

  • jonáš
    jonáš

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    ten česnek tam de cely nebo ho mam rozmacknout?

    17.11.2015 07:58:53

    • sarkatopolova
      sarkatopolova

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      ja to měla v "teple" (při cca 18-19 °) asi 3 dny a pak v lednici. Ale dneska už bych to taky do pokojové teploty nedávala. Taky všeho koření bych už dneska dala míň - byl to díky té kvantě česneku tak trošku žlučníkotrhák. Ale dát ho tam polovičku, bude to super. Každopádně je to stále náš oblíbený recept..

      17.11.2015 11:53:32

  • Berta
    Berta

    tak pokojová teplota 24 neee

    mi to zkvasilo po 3 dnech v kuchyni, cibule bublá..asi lepší v lednici o pár dní dýl.

    19.10.2015 18:18:47

    • Kočí
      Kočí

      Re: tak pokojová teplota 24 neee

      Nechápu jak vám to mohlo zkvasit?

      18.11.2015 14:02:05

    • Štěpán
      Štěpán

      Re: tak pokojová teplota 24 neee

      Taky mi to zkvasilo po pár dnech. Přidával jsem kozí rohy tak možná to bylo příčinou. Spíš to dám příště do sklepa než to nechávat při pokojové teplotě nebo já nevím.

      11.12.2015 09:14:58

  • Gurmán
    Gurmán

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Pravda pravda,, za 6 týdnu ta cibulka nemusí být ani tak zkvašená, jakožto zhnilá.

    10.09.2015 15:50:01

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Nejlepší nakládaný hermelín kupuju pravidelně na trzích u Kočaře, tomu se tenhle (v částech dost chybně napsaný) recept nemůže vyrovnat. Ručně nakládané sýry, které kupuji jsou vždy nakládané VCELKU, nikoli rozkrojené, tím, že jsou rozkrojené sice rychlej dozrají, ale také se ten vnitřek dříve rozblemcá a proto to pak nejde ani v celku vytáhnout. Vždycky jak koupené sýry sníme, naložíme to toho nálevu hermelíny nové, ale taky vcelku, on totiž díky tomu, že je nerozkojujeme ten nálev nezkvasí. A autore, co si jako máme představit pod pojmem pokojová teplota? Pokud vím pokojová teplota je teplota mezi 18 - 24 případně 26 °C Protože jak píšou ostatní, zrající sýr nechat 2 týdny při pokojové teplotě je akorát na zkažení žaludku a zkvašení už tak dost drahého receptu. A konzumovat to po 6 týdnech při pokojové teplotě je tak akorát na otravu zkaženým jídlem.

    11.08.2015 15:24:29

  • aneta
    aneta

    doba ulozeni

    S tim ulozenim to neni az takova kravina. Pamatuji si, ze sme s rodici nakladany hermelin davali do spajzu, kde byla pokojova teplota na dva tydny a hermeliny byly tak akorat ani rozpadle ani tuhe. Ale kdyz je ted to leto tak sem si neriskla davat hermeliny do spajzu a radeji sem je dala do lednice, jenze kazdy dava typy na jinou dobu ulozeni tak mi nezbyva nez je otevrit a kostnout

    23.07.2015 23:29:00

Nalezeno receptů: 66

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín