reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,4

    381×

    4,3 381
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 73
    • Jan
      Jan

      Recept je to vychytany

      Výborný...funguje...i po ochutnání...
      Doporučuji

      01.07.2016 11:41:42

    • Jan
      Jan

      Přemýšlejte Lidi ...

      Sklenici s obsahem nechte odpočívat(ODLEŽET)maximáln ě 5dní(bez koukání) na tmavém místě(bez slunečního,bez jakéhokoliv světla,ano i lampičku zhasněte!!!) teplota do 20stupňů celsia,ne fahrenheita! (V paneláku je dobrý místo dat do kuchyňský linky,treba pod drzé,,(co nej k podlaze),nebo na hajzl,do koupelny,nebo do skříně,ale bez tepláku!!!Proč?(Google) Aby se celý obsah sklenice rozpustil v chuti,tzv. Propojili se ingredience(obsah sklenice s obsahem ve sklenici) Hermouš vojede koření,česnek atd...Poté chvilku bude přemýšlet co provedl,ale Vy ho po 5dní šoupnete do lednice,chladničky(Sklenici s obsahem) aby nad sebou přemýšlel proč to udělal( kvůli tobě)
      V lednici,chladničce nechte 13dni a 8hodin(14dní)a poté co se rozležela uchylka toho hermouše,neochutnavejte ale žerte,sežerte ho a uvidíte jak jste šikovní a jestli se povedl... Postupem času to vychytate...A je jedno jestli je cibule naměklá nebo česnek nahořkli...vše záleží jak přemýšlíte...




      Doporučuji se poradit s Mámou zda to co vkládáte do sklenice k naložení je zcela v pořádku...poté co Maminka odsouhlasí vizuální kontrolu (léta praxe) tak vkladejte(pozor!) Pokud Maminka neni k disposici,vadu materiálu vždy poznáte tak že má jiné zbarvení nežli celek předmětu.(materiál)
      Přeji úspěšné nakládání Hermouše :D

      A pro kritiky...37sekund mi trvalo napsat tento text,a to píši jako primitiv jednou rukou,páč o tu druhou jsem přišel při nehode...tak se zdržet keců A NAKLADEJTE :*

      01.07.2016 11:37:20

    • braab_kuchar
      braab_kuchar

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      za těch pár let, co vymetám paluše nejen v Brně, jsem měl už nespočet nakládaných hermelínů a musím říct, že poté co sem vyzkoušel tento recept, mě čekalo obrovské zklamání bez chuti a nápadu.

      04.03.2016 22:37:12


    • Berta
      Berta

      tak pokojová teplota 24 neee

      mi to zkvasilo po 3 dnech v kuchyni, cibule bublá..asi lepší v lednici o pár dní dýl.

      19.10.2015 18:18:47

      • Štěpán
        Štěpán

        Re: tak pokojová teplota 24 neee

        Taky mi to zkvasilo po pár dnech. Přidával jsem kozí rohy tak možná to bylo příčinou. Spíš to dám příště do sklepa než to nechávat při pokojové teplotě nebo já nevím.

        11.12.2015 09:14:58

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Doporučuji hermelíny už od začátku uchovávat v ledničce. Sice jsou pěkně uleželé až za 3-4 týdny, ale rozhodně se vyplatí čekat. Určitě lepší než je nechat v pokojové teplotě, kde je velká šance, že se zkazí.

      02.07.2015 17:47:45

      • Martina
        Martina

        Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

        Souhlas, Evo. Vždy mi vyšel, lednice ovšem není na maximum. V rámci úspor to zalívám olejem na vaření, i když správně by tam měl být panenský olivový. Nejlépe řecký nebo italský, španělský ne. Dnes jsem naložila tři kousky + do mezer papriku, cibuli a klínky Blaťáckýho zlata a stejně byla spotřeba oleje přes půl litru.
        Nemáte někdo fígl, jak to naložit, aniž by utrpěl sýr a spotřeba oleje byla menší?

        16.08.2016 21:26:59

    • Pája
      Pája

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Mám dotaz... jak to děláte, že se vám to nerozpadne když to dáváte do sklenic? zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé se mi to rozdělilo... i když jsem to měla nalepeny k sobě i přidělany párátkem... Děkuji

      22.04.2014 18:26:33

      • Martina
        Martina

        Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

        Po okořenění je pečlivě spojím zpět dle řezu a rozkrojím na polovinu. Půlky potom ojedu nožíkem, aby se spojily a nerozpadne se to.

        16.08.2016 21:43:59

    Nalezeno receptů: 73

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.