reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 69
  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Čím to je, že mám hermelíny po vyndání takové tvrdé, vůbec nejsou měkoučké.

    01.07.2017 12:38:03

  • duri2
    duri2

    dotaz na množství

    Vážení,
    požádám vás tímto o upřesnění výše uvedeného receptu, z hlediska množství sýrů..+.
    Chci založit 4l sklenici....

    Děkuji za odpověď, fundovanou....
    Duri

    09.05.2017 21:31:07

  • roman
    roman

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Ještě grilovací koření. A samozřejmě do ledničky.

    18.12.2016 18:01:03

  • Ricci
    Ricci

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Udělal jsem ho podle uvedeného receptu a povedl se přesně podle představ. Na oslavě narozenin se po něm jenom zaprášilo, nebo spíše zamastilo. Pouze při prvním otevření sklenice mi lehce vyhřeznul olej, jak to bylo natlakovaný procesem zrání. Už jsem koupil hermelíny a jdu nakládat další várku.

    11.10.2016 16:09:41

  • Filda
    Filda

    Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

    05.02.2016 19:47:49

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Doporučuji hermelíny už od začátku uchovávat v ledničce. Sice jsou pěkně uleželé až za 3-4 týdny, ale rozhodně se vyplatí čekat. Určitě lepší než je nechat v pokojové teplotě, kde je velká šance, že se zkazí.

    02.07.2015 17:47:45

    • Martina
      Martina

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Souhlas, Evo. Vždy mi vyšel, lednice ovšem není na maximum. V rámci úspor to zalívám olejem na vaření, i když správně by tam měl být panenský olivový. Nejlépe řecký nebo italský, španělský ne. Dnes jsem naložila tři kousky + do mezer papriku, cibuli a klínky Blaťáckýho zlata a stejně byla spotřeba oleje přes půl litru.
      Nemáte někdo fígl, jak to naložit, aniž by utrpěl sýr a spotřeba oleje byla menší?

      16.08.2016 21:26:59

  • Pája
    Pája

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Mám dotaz... jak to děláte, že se vám to nerozpadne když to dáváte do sklenic? zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé se mi to rozdělilo... i když jsem to měla nalepeny k sobě i přidělany párátkem... Děkuji

    22.04.2014 18:26:33

    • Martina
      Martina

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po okořenění je pečlivě spojím zpět dle řezu a rozkrojím na polovinu. Půlky potom ojedu nožíkem, aby se spojily a nerozpadne se to.

      16.08.2016 21:43:59

Nalezeno receptů: 69

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.