reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,3

    356×

    4,3 356
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 70
    • RR
      RR

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Rozhodně nenechávejte hermelíny při pokojové teplotě... všechny se mi zkazily :-( :-( :-( Příště jdou rovnou do lednice...rvalo mi srdce, když jsem je musela vyhodit :-(

      12.07.2017 21:57:27

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Čím to je, že mám hermelíny po vyndání takové tvrdé, vůbec nejsou měkoučké.

      01.07.2017 12:38:03

    • duri2
      duri2

      dotaz na množství

      Vážení,
      požádám vás tímto o upřesnění výše uvedeného receptu, z hlediska množství sýrů..+.
      Chci založit 4l sklenici....

      Děkuji za odpověď, fundovanou....
      Duri

      09.05.2017 21:31:07

    • roman
      roman

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Ještě grilovací koření. A samozřejmě do ledničky.

      18.12.2016 18:01:03

    • Ricci
      Ricci

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Udělal jsem ho podle uvedeného receptu a povedl se přesně podle představ. Na oslavě narozenin se po něm jenom zaprášilo, nebo spíše zamastilo. Pouze při prvním otevření sklenice mi lehce vyhřeznul olej, jak to bylo natlakovaný procesem zrání. Už jsem koupil hermelíny a jdu nakládat další várku.

      11.10.2016 16:09:41

    • Filda
      Filda

      Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

      05.02.2016 19:47:49

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Doporučuji hermelíny už od začátku uchovávat v ledničce. Sice jsou pěkně uleželé až za 3-4 týdny, ale rozhodně se vyplatí čekat. Určitě lepší než je nechat v pokojové teplotě, kde je velká šance, že se zkazí.

      02.07.2015 17:47:45

    • Pája
      Pája

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Mám dotaz... jak to děláte, že se vám to nerozpadne když to dáváte do sklenic? zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé se mi to rozdělilo... i když jsem to měla nalepeny k sobě i přidělany párátkem... Děkuji

      22.04.2014 18:26:33

      • Martina
        Martina

        Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

        Po okořenění je pečlivě spojím zpět dle řezu a rozkrojím na polovinu. Půlky potom ojedu nožíkem, aby se spojily a nerozpadne se to.

        16.08.2016 21:43:59

    Nalezeno receptů: 70

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.