reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,4

    381×

    4,3 381
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 73
    • Erazim Kozel
      Erazim Kozel

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po dvou týdnech v teple to nebude k jídlu, buď to sem ten šéfkuchař dal jako vtip nebo nemá soudnost.

      21.12.2018 18:15:41

    • Vladimír Vácha
      Vladimír Vácha

      Příště zkuste cibuli lehce osmažit na oleji.
      Dá hermelínu úplně jiný rozměr. Čest.

      19.12.2018 21:43:50

    • Ester
      Ester

      Velikost sklenice

      Prosím, jak velkou sklenici potřebuji na 5 hermelínů? Ta co je na fotce je kolik litrů?

      03.12.2018 22:07:52


    • krTTek
      krTTek

      2 - 3 týdny?

      Za 2 týdny ty hermelíni utečou i se sklenicí :-). Při pokojové teplotě (23°) stačí 3-4 dny. Otevřeme ochutnáme, dobrej, do lednice, tvrdej, zavřeme, ještě jeden den. A výborný.
      Nutno dodat, že dělame vždy z hermelínů " v akci " které mají tak 5-10 dnů do konce minimální trvanlivosti a jsou již dostatečně prozrálé.

      20.09.2018 09:26:25

    • Juraj
      Juraj

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po týdnu a púl jse mi hermelíny pokazili a vyhodil jsem je :-(

      15.03.2018 10:51:18

    • Zdeněk Machů
      Zdeněk Machů

      Nakládaný hermelín

      Možná mám lepší recept. Podle mé chuti jsem dospěl k dokonalosti

      01.03.2018 04:11:05

    • Zdeněk Machů
      Zdeněk Machů

      Nakládaný hermelín

      Možná mám ještě lepší recept, od určité doby neexperimentuji, poněvadž jsem našel pro mne ideální chuť

      01.03.2018 04:09:45

    • Verjuu
      Verjuu

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Stejny problem jako hodne lidi - tyden v teple je moc, hermeliny jsem vylila do zachodu. Zhorkly a mely konzistenci asi jako niva.

      26.10.2017 09:31:41

      • Jupijou
        Jupijou

        Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

        U nás problém, s tím mít naložené hermoše cca týden v pokojové teplotě, nikdy nebyl. Pěkně to spustí " proces " a krásně změknou a pak je samozřejmě uskladňujeme v ledničce, tam se ten proces zpomalí. :-) Problém by tam akorát mohla dělat ta cibule, která by mohla začít " kvasit " a celé to poslat do kytek..

        28.10.2017 21:16:05

      • David
        David

        Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

        Tyden neni moc kdyz to je do 20C ale bacha na tu cibuli!Ta se musi sparit,nebo ji tam vubec nedavat.To je presne to proc se to vsem skazi a nakvasi!

        12.11.2017 22:45:58

    Nalezeno receptů: 73
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.