reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,3

    470×

    4,3 470
  • 25 min

  • 35×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 93
    • Ler
      Ler

      Pokazil se hermelin

      Napiste prosim o to, aby lidi nenechavali to v pokoji vic nez 1 den!!! Pokazil se mi hermelin za 2 dni, cele 7 kusu.

      29.08.2020 21:08:37

    • Tomek
      Tomek

      Advice needed

      Sorry for english here, polish cook need some advice on hermelins. How long do I need to keep it in room temperature, really? I undersand it need to " start " maturing/marinating in room temperature, then to the fridge? Or all the time in the fridge? I think that nothing will happen when all the time in the fridge - as normally you keep cheese in the fridge and it doesn ' t mature at all. Two weeks outside is too much as it started to " work " after 3 days..... I ' m lost. Help.

      27.02.2020 14:42:34

      • Alena
        Alena

        Re: Advice needed

        I always give it to the fridge after preparing and than all the time...

        02.03.2020 19:17:20


      • Elda
        Elda

        Re: Advice needed

        It is possible to let for 1-2 days out in a room tempeature. During this two days you should shake with a bottle and let air an taste of spices work together. After these two days you can put them to the fridge for a few days - after 1 week you can taste one and it should be done.

        05.03.2020 18:58:55

      • John
        John

        Re: Advice needed

        Hey, buddy.
        You absolutely shouldn ' t storage this pickle in the room temperature! Put it in the fridge from the very beginning otherwise it will spoil pretty quick.

        16.05.2020 18:58:19

      • Pavel
        Pavel

        Re: Advice needed

        I believe there ' s typo, it is meant to be 2-3 days in room temperature, usually not more than 5, it depends on the actual temperature. Or you can keep it in fridge from the start but it will mature way slower. For the onions and other veggies you might wanna put there it ' s best to be not in the fridge right away so they can gain the great softness that goes so well with the cheese :)

        16.08.2020 12:11:31

      • Ler
        Ler

        Re: Advice needed

        This recepy should be deleted, ive lost my hermelin too :(

        29.08.2020 21:10:25

    • Martin
      Martin

      Hermelin s chilli

      Dobrý večer. 90% kvašení způsobuje nedostatečná sterilizace vařící vodou. A nebo bublinky vzduchu uvnitř skkenice. Jinak přidávám barevný cely pepř,jalovec,česnek,chilli sušené celé tři barevné druhy.ale to je spíš na oko.vypadá to hezky,když to chci dát,jako dárek a mezi hermelín jen papriku a česnek a než je slepim dohromady,tak osolím. Klasicky prokládam cibulí. Když mám sklenici plnou,vezmu čistý příborový nůž a po stěně sklenice zasunu až na dno a ze všech stran odlepim hermelin id sklenice.tímto způsobem vyplavou bezpečně všechny vzduchové bubliny.jinak nejlepší zkušenosti mám s kvalitním hermelínem.ty laciné jen v alobalu nejsou ůplně to pravé. Hezký večer všem. Jo a první den nechávám na kuchyňské lince,aby se proces rozjel a pak do lednice. Doba zrání je individuální..musíte zkoušet :)

      05.12.2019 18:59:44

    • Anička
      Anička

      Recept berte tak na půl. Když jsem byla malá, sestra zkoušela podle nějakého receptu nakládat hermelín. Doporučená doba byla 14 dní venku ve tmě a byly rozteklé. Já s nimi netřepu, od začátku je mám v ledničce a po 4 - 5 dnech jsou výborné. Venku je rozhodně nenechávat. Nedávám nové koření a přidávám drcené chilli a čerstvou červenou papriku na kostičky. Když jsem je dělala poprvé, průběžně jsem ochutnávala abych poznala, kdy budou nejlépe vyzrálé.

      14.10.2019 23:07:17

      • Katerina
        Katerina

        Re: hermelín

        Dovolim si lehce oponovat. Hermelin mimo lednicku muze klidne 24 hodin byt. Kolega si na vylet do batohu vzdy dva tri pribalil. Dal mi treti den ochutnat a musim uznat, ze byl dobry, nezhorkl, neroztekal se (coz je ale jeste v pohode). Takze naopak se hermelin nebojim rano zabalit ke svacine na odpoledne nebo na druhy den ke snidani bez lednice. Jen to proste nemuzete nechat na slunicku, na svetle. Prikryt tmavou latkou na 1 az 2 dny, spravne ulozit bez bublin, a je to v pohode�

        06.09.2020 21:31:23


    Nalezeno receptů: 93
    |< << 12345678910 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.