reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 66
  • Verjuu
    Verjuu

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Stejny problem jako hodne lidi - tyden v teple je moc, hermeliny jsem vylila do zachodu. Zhorkly a mely konzistenci asi jako niva.

    26.10.2017 09:31:41

    • Jupijou
      Jupijou

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      U nás problém, s tím mít naložené hermoše cca týden v pokojové teplotě, nikdy nebyl. Pěkně to spustí " proces " a krásně změknou a pak je samozřejmě uskladňujeme v ledničce, tam se ten proces zpomalí. :-) Problém by tam akorát mohla dělat ta cibule, která by mohla začít " kvasit " a celé to poslat do kytek..

      28.10.2017 21:16:05

    • David
      David

      Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Tyden neni moc kdyz to je do 20C ale bacha na tu cibuli!Ta se musi sparit,nebo ji tam vubec nedavat.To je presne to proc se to vsem skazi a nakvasi!

      12.11.2017 22:45:58

  • Verjuu
    Verjuu

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    26.10.2017 09:30:55

  • Vii
    Vii

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Zdravím, potrebujem rýchlu radu! Po naložení hermelínu v sklenici nemôže ostať ani trošku vzduchu??

    16.10.2017 19:51:59

  • Karel
    Karel

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Dlouho jsem patral potom jak udelat hermelin mazlavy. A zjistil. Lak si pripravim dle vyse uvedeneho navic tam pridam ocet a cukr a poradne rozmicham. Nevim proc, ale tento hermelin se po tydnu da mazat na chleba... Je to luxus, ktery kamaradi okamzite sezerou

    15.10.2017 17:37:43

  • RR
    RR

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Rozhodně nenechávejte hermelíny při pokojové teplotě... všechny se mi zkazily :-( :-( :-( Příště jdou rovnou do lednice...rvalo mi srdce, když jsem je musela vyhodit :-(

    12.07.2017 21:57:27

  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Čím to je, že mám hermelíny po vyndání takové tvrdé, vůbec nejsou měkoučké.

    01.07.2017 12:38:03

  • duri2
    duri2

    dotaz na množství

    Vážení,
    požádám vás tímto o upřesnění výše uvedeného receptu, z hlediska množství sýrů..+.
    Chci založit 4l sklenici....

    Děkuji za odpověď, fundovanou....
    Duri

    09.05.2017 21:31:07

  • Filda
    Filda

    Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

    05.02.2016 19:47:49

Nalezeno receptů: 66
|< << 1234567 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín