reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,4

    404×

    4,3 404
  • 25 min

  • 33×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 80
    • Bobo
      Bobo

      Tvorba bublinek

      Zdravím, naložila jsem, dala na tmavé místo, protřepávám a otáčím. Je normální, že se uvnitř tvoří bublinky? Nebo je něco špatně a něco mi tam kvasí?

      11.07.2019 10:29:30

    • Pavel
      Pavel

      Jaký olej používáte?

      Nějak marně hledám, jaký olej použít? Slunečnicový, řepokový, olivový, nebo je to jedno?

      21.06.2019 07:44:00

    • Luboš
      Luboš

      nejlepší nakládaný hermelín

      Dobrý den!Tento recept na nakládaný hermelín je nejlepší co jsem kdy dělal,nechávají si ho ode mě dělat lidi na oslavy.A jen pro ty lumeny co opravdu nechali naložený hermelín 14 dní při pokojové teplotě se ani nedivím,že jim nechutnal.Lidé myslete,nechávám ho den ve špíži a pak ho dám do ledničky a po týdnu jím.Nebuďte jako ovce.Hodně úspěchů při dalším nakládání

      12.06.2019 09:46:52


    • Alena
      Alena

      Nejhorší sýr a ne nejlepší!!!

      Katastrofa,skvašené již po týdnu.Kterej inteligent napsal pokojovou teplotu a dva týdny zrání?Všude jinde se dočtete,že hotovo je za 3 dny a v lednici!!!

      10.04.2019 12:27:25

    • Zizala
      Zizala

      Nejhorší hermelín v zivote

      Tak tenhle recept se fakt nepovedl. Hermelíny jsem udělala příteli jako překvapení po 14 dnech jsem ochutnala dřív než přijde z práce abych věděla zda jsou dobre a myslela, že se zblázním. Takový hnus. Hermelíny tekuté že se ani nedaly vyndat ven a když se to povedlo tak po ochutnání perlivé zkažene... Zajímalo by mě jak moc vám to chutná když jste tento recept postovala Jsem na mateřské řeším každou kacku a takto můžu celých 10 hermelínu za stálého míchání vylit do hajzlu. Příště dám na svůj rozum a po 4 dnech by melo byt hotovo. NEDOPORUČUJI!!!!!!!!!!!

      21.03.2019 10:10:38

    • Luboš Staněk
      Luboš Staněk

      Nakládaný hermelín

      Hermelín nakrájím na čtvrtky(dělám ze čtyř hermošů taktéž v akci za 18,-Kč/kus) Jsou už zralé a dobře sají. 1x velká cibule nakrájená na jemné proužky. Přidám 1x romadur na plátky cca:5 mm. 1x namačkaná menší palička česneku, nové koření 6 kuliček, 4 bobkové listy, špetku sušeného tymiánu, 1x maďarskou klobásu na plátky, pepř celý 10 kuliček, trochu Himalájské soli, dle chuti pár ostrých papriček nebo nakládanou sklínku Kapií, 200 ml obyč. oleje a POZOR!! Jedno kvalitní 12°pivo. Vše promíchám a přesunu do vhodné nádoby ze skla či umělé hmoty o objemu cca 2 litry s pevným zavíráním tak aby zůstalo jen opravdu minimum vzduchu nebo žádný. Dám do lednice kde je asi 5°C na týden. Občas protřepu. Cibule nekvasí!! Ve třech lidech není za 15 minut co řešit. Děláme znovu.

      26.02.2019 21:22:24

    • Erazim Kozel
      Erazim Kozel

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po dvou týdnech v teple to nebude k jídlu, buď to sem ten šéfkuchař dal jako vtip nebo nemá soudnost.

      21.12.2018 18:15:41

    • Vladimír Vácha
      Vladimír Vácha

      Příště zkuste cibuli lehce osmažit na oleji.
      Dá hermelínu úplně jiný rozměr. Čest.

      19.12.2018 21:43:50

    • Ester
      Ester

      Velikost sklenice

      Prosím, jak velkou sklenici potřebuji na 5 hermelínů? Ta co je na fotce je kolik litrů?

      03.12.2018 22:07:52


    Nalezeno receptů: 80
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.