reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,3

    438×

    4,3 438
  • 25 min

  • 34×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 86
    • Tomek
      Tomek

      Advice needed

      Sorry for english here, polish cook need some advice on hermelins. How long do I need to keep it in room temperature, really? I undersand it need to " start " maturing/marinating in room temperature, then to the fridge? Or all the time in the fridge? I think that nothing will happen when all the time in the fridge - as normally you keep cheese in the fridge and it doesn ' t mature at all. Two weeks outside is too much as it started to " work " after 3 days..... I ' m lost. Help.

      27.02.2020 14:42:34

    • Martin
      Martin

      Hermelin s chilli

      Dobrý večer. 90% kvašení způsobuje nedostatečná sterilizace vařící vodou. A nebo bublinky vzduchu uvnitř skkenice. Jinak přidávám barevný cely pepř,jalovec,česnek,chilli sušené celé tři barevné druhy.ale to je spíš na oko.vypadá to hezky,když to chci dát,jako dárek a mezi hermelín jen papriku a česnek a než je slepim dohromady,tak osolím. Klasicky prokládam cibulí. Když mám sklenici plnou,vezmu čistý příborový nůž a po stěně sklenice zasunu až na dno a ze všech stran odlepim hermelin id sklenice.tímto způsobem vyplavou bezpečně všechny vzduchové bubliny.jinak nejlepší zkušenosti mám s kvalitním hermelínem.ty laciné jen v alobalu nejsou ůplně to pravé. Hezký večer všem. Jo a první den nechávám na kuchyňské lince,aby se proces rozjel a pak do lednice. Doba zrání je individuální..musíte zkoušet :)

      05.12.2019 18:59:44

    • Romana
      Romana

      Můj syn taky zkoušel, a taky mu to zkvasilo, nevíte čím to je?

      24.11.2019 05:50:51


    • Anička
      Anička

      Recept berte tak na půl. Když jsem byla malá, sestra zkoušela podle nějakého receptu nakládat hermelín. Doporučená doba byla 14 dní venku ve tmě a byly rozteklé. Já s nimi netřepu, od začátku je mám v ledničce a po 4 - 5 dnech jsou výborné. Venku je rozhodně nenechávat. Nedávám nové koření a přidávám drcené chilli a čerstvou červenou papriku na kostičky. Když jsem je dělala poprvé, průběžně jsem ochutnávala abych poznala, kdy budou nejlépe vyzrálé.

      14.10.2019 23:07:17

    • Veronika
      Veronika

      Celá 4litrova sklenice s 10 kusama v prdeli! Moje blbost, že jsem necetla komentáře, koukejte tento recept smazat, málem jsem se poblila, když jsem to otevřela!!! Šílený

      27.08.2019 14:02:32

    • Bobo
      Bobo

      Tvorba bublinek

      Zdravím, naložila jsem, dala na tmavé místo, protřepávám a otáčím. Je normální, že se uvnitř tvoří bublinky? Nebo je něco špatně a něco mi tam kvasí?

      11.07.2019 10:29:30

    • Pavel
      Pavel

      Jaký olej používáte?

      Nějak marně hledám, jaký olej použít? Slunečnicový, řepokový, olivový, nebo je to jedno?

      21.06.2019 07:44:00

    • Luboš
      Luboš

      nejlepší nakládaný hermelín

      Dobrý den!Tento recept na nakládaný hermelín je nejlepší co jsem kdy dělal,nechávají si ho ode mě dělat lidi na oslavy.A jen pro ty lumeny co opravdu nechali naložený hermelín 14 dní při pokojové teplotě se ani nedivím,že jim nechutnal.Lidé myslete,nechávám ho den ve špíži a pak ho dám do ledničky a po týdnu jím.Nebuďte jako ovce.Hodně úspěchů při dalším nakládání

      12.06.2019 09:46:52

    • Alena
      Alena

      Nejhorší sýr a ne nejlepší!!!

      Katastrofa,skvašené již po týdnu.Kterej inteligent napsal pokojovou teplotu a dva týdny zrání?Všude jinde se dočtete,že hotovo je za 3 dny a v lednici!!!

      10.04.2019 12:27:25


    Nalezeno receptů: 86
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.