Nejlepší nakládaný hermelín

25 min | chuťovka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 643184x
Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.
Komentáře receptu 58
Uvařil jsem to (Recept vařilo 32 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

autor receptu:

Nejlepší nakládaný hermelín

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
282 hlasujících
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nakládaný hermelín
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nejlepší nakládaný hermelín

Kuchařky obsahující recept Nejlepší nakládaný hermelín

Recept se nachází v 484 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
zjirousek
Zavařování 414 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů: 10
  • dotaz na množství duri2 09.05.2017 21:31:07

    Vážení,
    požádám vás tímto o upřesnění výše uvedeného receptu, z hlediska množství sýrů..+.
    Chci založit 4l sklenici....

    Děkuji za odpověď, fundovanou....
    Duri

  • Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín roman 18.12.2016 18:01:03

    Ještě grilovací koření. A samozřejmě do ledničky.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Ricci 11.10.2016 16:09:41

    Udělal jsem ho podle uvedeného receptu a povedl se přesně podle představ. Na oslavě narozenin se po něm jenom zaprášilo, nebo spíše zamastilo. Pouze při prvním otevření sklenice mi lehce vyhřeznul olej, jak to bylo natlakovaný procesem zrání. Už jsem koupil hermelíny a jdu nakládat další várku.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Pája 22.04.2014 18:26:33

    Mám dotaz... jak to děláte, že se vám to nerozpadne když to dáváte do sklenic? zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé se mi to rozdělilo... i když jsem to měla nalepeny k sobě i přidělany párátkem... Děkuji

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Martina 16.08.2016 21:43:59

      Po okořenění je pečlivě spojím zpět dle řezu a rozkrojím na polovinu. Půlky potom ojedu nožíkem, aby se spojily a nerozpadne se to.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Eva 02.07.2015 17:47:45

    Doporučuji hermelíny už od začátku uchovávat v ledničce. Sice jsou pěkně uleželé až za 3-4 týdny, ale rozhodně se vyplatí čekat. Určitě lepší než je nechat v pokojové teplotě, kde je velká šance, že se zkazí.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Martina 16.08.2016 21:26:59

      Souhlas, Evo. Vždy mi vyšel, lednice ovšem není na maximum. V rámci úspor to zalívám olejem na vaření, i když správně by tam měl být panenský olivový. Nejlépe řecký nebo italský, španělský ne. Dnes jsem naložila tři kousky + do mezer papriku, cibuli a klínky Blaťáckýho zlata a stejně byla spotřeba oleje přes půl litru.
      Nemáte někdo fígl, jak to naložit, aniž by utrpěl sýr a spotřeba oleje byla menší?

  • Recept je to vychytany Jan 01.07.2016 11:41:42

    Výborný...funguje...i po ochutnání...
    Doporučuji

Nalezeno receptů: 58
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept