reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


  • 4,4

    388×

    4,3 388
  • 25 min

  • 33×

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 77
    • Alena
      Alena

      Nejhorší sýr a ne nejlepší!!!

      Katastrofa,skvašené již po týdnu.Kterej inteligent napsal pokojovou teplotu a dva týdny zrání?Všude jinde se dočtete,že hotovo je za 3 dny a v lednici!!!

      10.04.2019 12:27:25

    • Zizala
      Zizala

      Nejhorší hermelín v zivote

      Tak tenhle recept se fakt nepovedl. Hermelíny jsem udělala příteli jako překvapení po 14 dnech jsem ochutnala dřív než přijde z práce abych věděla zda jsou dobre a myslela, že se zblázním. Takový hnus. Hermelíny tekuté že se ani nedaly vyndat ven a když se to povedlo tak po ochutnání perlivé zkažene... Zajímalo by mě jak moc vám to chutná když jste tento recept postovala Jsem na mateřské řeším každou kacku a takto můžu celých 10 hermelínu za stálého míchání vylit do hajzlu. Příště dám na svůj rozum a po 4 dnech by melo byt hotovo. NEDOPORUČUJI!!!!!!!!!!!

      21.03.2019 10:10:38

    • Luboš Staněk
      Luboš Staněk

      Nakládaný hermelín

      Hermelín nakrájím na čtvrtky(dělám ze čtyř hermošů taktéž v akci za 18,-Kč/kus) Jsou už zralé a dobře sají. 1x velká cibule nakrájená na jemné proužky. Přidám 1x romadur na plátky cca:5 mm. 1x namačkaná menší palička česneku, nové koření 6 kuliček, 4 bobkové listy, špetku sušeného tymiánu, 1x maďarskou klobásu na plátky, pepř celý 10 kuliček, trochu Himalájské soli, dle chuti pár ostrých papriček nebo nakládanou sklínku Kapií, 200 ml obyč. oleje a POZOR!! Jedno kvalitní 12°pivo. Vše promíchám a přesunu do vhodné nádoby ze skla či umělé hmoty o objemu cca 2 litry s pevným zavíráním tak aby zůstalo jen opravdu minimum vzduchu nebo žádný. Dám do lednice kde je asi 5°C na týden. Občas protřepu. Cibule nekvasí!! Ve třech lidech není za 15 minut co řešit. Děláme znovu.

      26.02.2019 21:22:24


    • Erazim Kozel
      Erazim Kozel

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po dvou týdnech v teple to nebude k jídlu, buď to sem ten šéfkuchař dal jako vtip nebo nemá soudnost.

      21.12.2018 18:15:41

    • Vladimír Vácha
      Vladimír Vácha

      Příště zkuste cibuli lehce osmažit na oleji.
      Dá hermelínu úplně jiný rozměr. Čest.

      19.12.2018 21:43:50

    • Ester
      Ester

      Velikost sklenice

      Prosím, jak velkou sklenici potřebuji na 5 hermelínů? Ta co je na fotce je kolik litrů?

      03.12.2018 22:07:52

    • krTTek
      krTTek

      2 - 3 týdny?

      Za 2 týdny ty hermelíni utečou i se sklenicí :-). Při pokojové teplotě (23°) stačí 3-4 dny. Otevřeme ochutnáme, dobrej, do lednice, tvrdej, zavřeme, ještě jeden den. A výborný.
      Nutno dodat, že dělame vždy z hermelínů " v akci " které mají tak 5-10 dnů do konce minimální trvanlivosti a jsou již dostatečně prozrálé.

      20.09.2018 09:26:25

    • Juraj
      Juraj

      Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

      Po týdnu a púl jse mi hermelíny pokazili a vyhodil jsem je :-(

      15.03.2018 10:51:18

    • Zdeněk Machů
      Zdeněk Machů

      Nakládaný hermelín

      Možná mám lepší recept. Podle mé chuti jsem dospěl k dokonalosti

      01.03.2018 04:11:05

    Nalezeno receptů: 77
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.