reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší marokánky

Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.


  • 4,5

    268×

    4,4 268
  • 1 hod

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 883 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 629 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Postup přípravy

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

    Celkový počet komentářů: 73
    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Zkuste dát na pečící papír sádlo a marokánky půjdou lehce sundat. Máme to ozkoušené

      06.12.2019 21:07:36

    • petra
      petra

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Hrůza recept, marokánky jsem dala na vymazaný plech po upečení nešly ani sundat, na papíře to samé nedoporučuji opravdu děs recept....

      30.11.2019 19:11:24

      • marek
        marek

        Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky

        Zdravim tento recept jsem delal poprve a reknu ze je fakt uzasny chutnaji jak s cukarny kdyz si koupite jeste urcite jsou lepsi delal jsem to stejne podle popisu a kdyz jsou upeceni musi se nechat par minut na plechu po upeceni pak sundam ale jinak jsou bomba

        06.01.2020 11:20:08


    • Marian
      Marian

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Uplně nejlepší!!! Doporučuju si udělat, super, chválím tenhle recept! :))

      24.12.2018 12:20:31

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Jsem důchodkyně a peču pravidelně, ale tyto marokánky jsou podle mne nejlepší!!! Odebrat z plechu nebo pečícího papíru za horka,, po chvíli křupavě ztuhnou.Jen čokoládu si k nim dělám vlastní a třeba jen poleju, ale je to problém. ... nestíhám je dělat, rodina mi je baští pod rukou, že čokoláda nestačí tuhnout. Skvělé! Díky za recept!!!

      15.12.2018 19:33:42

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Jsem důchodkyně a peču pravidelně, ale tyto marokánky jsou podle mne nejlepší!!! Odebrat z plechu nebo pečícího papíru za horka,, po chvíli křupavě ztuhnou.Jen čokoládu si k nim dělám vlastní a třeba jen poleju, ale je to problém. ... nestíhám je dělat, rodina mi je baští pod rukou, že čokoláda nestačí tuhnout. Skvělé! Díky za recept!!!

      15.12.2018 19:32:56

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Dobrý den,dnes jsem zkoušela ale Bohužel je mám strašně měkké, tenké a trhají se �Kde sem mohla udělat chybue...?

      13.12.2018 20:15:03

    • Michala
      Michala

      Bez vymazávaní

      Dovolím si radu: Nemusíte nic vymazávat, když použijete pečící papír třeba po lineckém pečivu. Dělám je stejně léta a jsou dokonalí i s jiným sušeným ovocem(brusinky, višně). Hodně zdaru při pečení.

      29.11.2018 16:20:37

    • Lída
      Lída

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Desetiletý syn dělal téměř sám a krásně se povedly :-) Děkujem za mňamkový recept!

      12.12.2017 20:12:44

    • Leskodka
      Leskodka

      Výborný recept. Za mě naprostá spokojenost. Dříve jsem pekla dle receptu ze šlehačky, ale tyto jsou lepší a méně kalorické. Děkuji za recept.

      15.01.2017 11:40:24


    Nalezeno receptů: 73
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.