reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Nejlepší marokánky

Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.


  • 4,5

    270×

    4,4 270
  • 1 hod

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

    Celkový počet komentářů: 73
    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Zkuste dát na pečící papír sádlo a marokánky půjdou lehce sundat. Máme to ozkoušené

      06.12.2019 21:07:36

    • petra
      petra

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Hrůza recept, marokánky jsem dala na vymazaný plech po upečení nešly ani sundat, na papíře to samé nedoporučuji opravdu děs recept....

      30.11.2019 19:11:24

      • marek
        marek

        Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky

        Zdravim tento recept jsem delal poprve a reknu ze je fakt uzasny chutnaji jak s cukarny kdyz si koupite jeste urcite jsou lepsi delal jsem to stejne podle popisu a kdyz jsou upeceni musi se nechat par minut na plechu po upeceni pak sundam ale jinak jsou bomba

        06.01.2020 11:20:08


    • Marian
      Marian

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Uplně nejlepší!!! Doporučuju si udělat, super, chválím tenhle recept! :))

      24.12.2018 12:20:31

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Jsem důchodkyně a peču pravidelně, ale tyto marokánky jsou podle mne nejlepší!!! Odebrat z plechu nebo pečícího papíru za horka,, po chvíli křupavě ztuhnou.Jen čokoládu si k nim dělám vlastní a třeba jen poleju, ale je to problém. ... nestíhám je dělat, rodina mi je baští pod rukou, že čokoláda nestačí tuhnout. Skvělé! Díky za recept!!!

      15.12.2018 19:33:42

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Jsem důchodkyně a peču pravidelně, ale tyto marokánky jsou podle mne nejlepší!!! Odebrat z plechu nebo pečícího papíru za horka,, po chvíli křupavě ztuhnou.Jen čokoládu si k nim dělám vlastní a třeba jen poleju, ale je to problém. ... nestíhám je dělat, rodina mi je baští pod rukou, že čokoláda nestačí tuhnout. Skvělé! Díky za recept!!!

      15.12.2018 19:32:56

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Dobrý den,dnes jsem zkoušela ale Bohužel je mám strašně měkké, tenké a trhají se �Kde sem mohla udělat chybue...?

      13.12.2018 20:15:03

    • Michala
      Michala

      Bez vymazávaní

      Dovolím si radu: Nemusíte nic vymazávat, když použijete pečící papír třeba po lineckém pečivu. Dělám je stejně léta a jsou dokonalí i s jiným sušeným ovocem(brusinky, višně). Hodně zdaru při pečení.

      29.11.2018 16:20:37

    • Lída
      Lída

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Desetiletý syn dělal téměř sám a krásně se povedly :-) Děkujem za mňamkový recept!

      12.12.2017 20:12:44

    • Leskodka
      Leskodka

      Výborný recept. Za mě naprostá spokojenost. Dříve jsem pekla dle receptu ze šlehačky, ale tyto jsou lepší a méně kalorické. Děkuji za recept.

      15.01.2017 11:40:24


    Nalezeno receptů: 73
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.