Nejlepší marokánky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 416484x
Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.
Komentáře receptu 64
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

autor receptu:

Nejlepší marokánky

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 4099 běžně 7591 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
200 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nejlepší marokánky

Recept se nachází v 359 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

Celkový počet komentářů u receptu: 64
  • vyborne Leskodka 15.01.2017 11:40:24

    Výborný recept. Za mě naprostá spokojenost. Dříve jsem pekla dle receptu ze šlehačky, ale tyto jsou lepší a méně kalorické. Děkuji za recept.

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky pilcovapetra 19.12.2016 18:56:38

    super

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Iveta 15.12.2016 19:14:45

    Dnes jsem také vyzkoušela. První plech bez papíru-nešly placky dolů. Druhý plech s papírem a super. Příště dám míň cukru. Jinak skvělý recept :)

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Jana 19.12.2016 14:48:27

      Holky,mám radu-ještě horké musíte špachtlí seškrábnout z plechu. Ony se sice znovu nalepí,ale po druhé už je seškrábnete z plechu líp. Dělám to se vším cukrovím,naučila mě to cukrářka,a plech stačí vymazat jen mastným papírem od tuku (Hery). Důležité je to seškrabávat ještě teplé. At se Vám daří :-)

  • Za nás super! Dělám do kulatých vykrajovatek a musím dělat zas, sežrala jsem je, doslova jak zvíře :)

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky espoir 15.12.2016 20:10:45

    Hodně mě mrzí, že jsem dělala první dvě várky na vymaštěným plechu - nešly od plechu oddělat a rozpadly se všechny (do kaše dobrý), a až poslední plech jsem dělala na pečícím papíře a ty jsou skvělé.

    Za mě rozhodně na pečícím papíře :-)

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Marta 13.12.2016 17:22:44

    Tento recept mám od mamky, jen je tam 30 g cukru (stačí!) a marokánky mají úspěch u všech. Také peču na pečicím papíře a sundávám je bez problému. Jsou výborné. :)

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Leskodka 15.12.2016 12:33:24

      Souhlasím s množstvím cukru, sama ze zkušenosti všude dávám méně a tady jsem dála také zmiňovaných 30g (ne 80g) a bohatě stačí..připočtěte kandované ovoce, které je proslazené...čoko poleva ...atd.

  • dotaz Michala27 14.12.2016 08:59:02

    Dobrý den, pekla jsem marokánky včera a jsou neskutečně tvrdé, změknou do Vánoc? Díky.

    • Re: dotaz Ilona 14.12.2016 16:58:38

      Dobrý den, já upekla právě teď a jsou zase strašně měkké, možná , jestli vychladnou budou tvrdší... :) Pkla jsem poprvé :)

Celkový počet komentářů: 64
Nalezeno receptů: 64
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.

  • Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning je způsob, jakým lze u dítěte začít s pevnou stravou. V tomto případě se dětem nekupují příkrmy a přesnídávky z obchodů a ani se nechystají domácí kašičky. Jídlo se nemixuje. Příprava pokrmů není nijak náročná a nezabere skoro žádnou práci.




přidat nový recept