reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejlepší marokánky

Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.


  • 4,5

    256×

    4,4 256
  • 1 hod

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

    Celkový počet komentářů: 70
    • Marian
      Marian

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Uplně nejlepší!!! Doporučuju si udělat, super, chválím tenhle recept! :))

      24.12.2018 12:20:31

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Jsem důchodkyně a peču pravidelně, ale tyto marokánky jsou podle mne nejlepší!!! Odebrat z plechu nebo pečícího papíru za horka,, po chvíli křupavě ztuhnou.Jen čokoládu si k nim dělám vlastní a třeba jen poleju, ale je to problém. ... nestíhám je dělat, rodina mi je baští pod rukou, že čokoláda nestačí tuhnout. Skvělé! Díky za recept!!!

      15.12.2018 19:33:42

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Jsem důchodkyně a peču pravidelně, ale tyto marokánky jsou podle mne nejlepší!!! Odebrat z plechu nebo pečícího papíru za horka,, po chvíli křupavě ztuhnou.Jen čokoládu si k nim dělám vlastní a třeba jen poleju, ale je to problém. ... nestíhám je dělat, rodina mi je baští pod rukou, že čokoláda nestačí tuhnout. Skvělé! Díky za recept!!!

      15.12.2018 19:32:56


    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Dobrý den,dnes jsem zkoušela ale Bohužel je mám strašně měkké, tenké a trhají se �Kde sem mohla udělat chybue...?

      13.12.2018 20:15:03

    • Michala
      Michala

      Bez vymazávaní

      Dovolím si radu: Nemusíte nic vymazávat, když použijete pečící papír třeba po lineckém pečivu. Dělám je stejně léta a jsou dokonalí i s jiným sušeným ovocem(brusinky, višně). Hodně zdaru při pečení.

      29.11.2018 16:20:37

    • Lída
      Lída

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Desetiletý syn dělal téměř sám a krásně se povedly :-) Děkujem za mňamkový recept!

      12.12.2017 20:12:44

    • Leskodka
      Leskodka

      Výborný recept. Za mě naprostá spokojenost. Dříve jsem pekla dle receptu ze šlehačky, ale tyto jsou lepší a méně kalorické. Děkuji za recept.

      15.01.2017 11:40:24

    • pilcovapetra
      pilcovapetra

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      super

      19.12.2016 18:56:38

    • Iveta
      Iveta

      Komentář k receptu Nejlepší marokánky

      Dnes jsem také vyzkoušela. První plech bez papíru-nešly placky dolů. Druhý plech s papírem a super. Příště dám míň cukru. Jinak skvělý recept :)

      15.12.2016 19:14:45

      • Jana
        Jana

        Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky

        Holky,mám radu-ještě horké musíte špachtlí seškrábnout z plechu. Ony se sice znovu nalepí,ale po druhé už je seškrábnete z plechu líp. Dělám to se vším cukrovím,naučila mě to cukrářka,a plech stačí vymazat jen mastným papírem od tuku (Hery). Důležité je to seškrabávat ještě teplé. At se Vám daří :-)

        19.12.2016 14:48:27


    Nalezeno receptů: 70
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.