reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Nejlahodnější obrácené řízky

Nejlahodnější obrácené řízky

Opravdu ty nejchutnější obrácené řízky. Trik spočívá v hořčici, která maso dokonale zvláční a zjemní, takže chutnají opravdu dokonale!


  • 4,1

    174×

    4 174
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Vepřové řízky omyjeme, osušíme a naklepeme lehce z obou stran. Z obou stran také osolíme a opepříme a následně hustě potřeme hořčicí a zakapeme lehce olejem (cca 1 lžička na 1 řízek). Necháme 10 - 20 minut uležet v chladu.

Takto připravené řízky obalujeme ve strouhance, kterou dlaněmi vtlačujeme do masa. Poté řízky ponoříme z obou stran do rozšlehaného a lehce osoleného vejce a ihned smažíme pozvolna v rozpáleném oleji dozlatova.

Ideální přílohou k lahodným obráceným řízkům jsou vařené brambory s máslem a petrželkou. Nesmí chybět čerstvá a na měsíčky nakrájená rajčata.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nejlahodnější obrácené řízky

    Celkový počet komentářů: 14
    • sedlicka
      sedlicka

      obracene řízky

      nemojí chybu dala jsem dižonskou hořčici nemají chybu

      08.04.2017 10:49:32

    • Katka
      Katka

      obrácené řízky

      My je v kuchyni po osmažení ukládáme do pekáče , na každý dáme trochu hořčice , trochu kečupu , hrstičku uzeného nakrájeného na kostičky , zasypeme pórkem , sterilovanou paprikou , navrch vše hojně zasypeme cibulí ,vložíme do trouby a zapečeme . To je teprv dobrota !!

      26.10.2015 15:25:34

    • imagoimagor
      imagoimagor

      Děkuji za reakce.

      Jsem ráda, že vám chutnalo. Znám variantu se zapečením v troubě, ale sama ji nedělám. Pro mě osobně je řízek nejlepší, když ho z pánve dáte rovnou na talíř a je krásně nadýchaný a křupavý, tomu se prostě nedá odolat. Takže u nás by řízky cestu z pánve do trouby rozhodně nepřežily ;-) Ale rozhodně je to možnost, děkuji za připomínku.

      18.04.2012 09:10:35


    • :)
      :)

      Super jídlo, jen pro nováčky je vhodné ještě napsat, ať to dají 30 minut do teplé trouby...

      23.08.2011 13:05:44

    • Judita
      Judita

      obrácené řízky

      Opravdu vynikající dík za ně.

      07.07.2010 22:13:21

    • Olinka2201
      Olinka2201

      obrácené řízky

      vynikající.Po usmažení jsem je dala na chvíli zapéct do trouby s cibulí a zelenou paprikou.

      08.05.2010 12:29:55

    • Ludmila
      Ludmila

      obrácené řízky

      Děláme v naší rodině již dosti dlouhou dobu,ale s hovězí roštěnky,jsou velmi oblíbené.Postup stejný.Na kratkou dobu dát zapéct do trouby.Můžeme posypat cibulia přikrýt poklici nebo alobalem

      12.06.2009 16:04:44

    • Ivo
      Ivo

      obrácené řízky

      Vynikající. Doporučuji pro zvýraznění, zejména kuřecích zkuste Kremžskou. Lahodné s Dijonskou s medem (dodává Maille)

      09.06.2009 10:57:48

    • iska
      iska

      obrácené řízky

      opravdu výborné, zkusila jsem je z kuřecích prsou a také skvělé

      08.06.2009 08:47:11

    • ľenka
      ľenka

      obrácené řízky

      Ja ,po usmažení Vaším způsobem pak ještě nakladu do pekače a to tak ,že jednu vrstvu pokladu cibulí nakrájenou na kolečka a angl.sla,ninou a na to opět vrstvu řízku . a dám ještě na 20 min. dusit do trouby.Oplatí se proto těch řízku odělat více.Je to pak měkoučké ,voňavé ,vynikající!!

      07.06.2009 13:54:07


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nejlahodnější obrácené řízky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.