reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejkřehčí vanilkové rohlíčky

Recept na opravdu nejkřehčí vanilkové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku.


  • 5,0

    5 1
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 982 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Odvážíme mouku s cukrem do misky (nejlépe prosejeme), přidáme rozmixované vlašské ořechy (můžeme část nahradit například nasucho opraženými lískovými ořechy), vnitřní část vanilkového lusku (nebo alespoň vanilkový extrakt či poté do cukru na obalování přidat vanilku) a žloutek. Do směsi nakrájíme studené máslo a přidáme studené sádlo.

Prsty začneme zpracovávat jakoby drobenku, pracujeme rychle, aby se zbytečne nerozpouštěl tuk. Jakmile máme suroviny nahrubo pospojované, přemístíme na prkno nebo silikonový vál (není potřeba podsypávat, tedy se nedostane do těsta zbytečně mouka navíc) a po částech vždy přejedeme kousek těsta směrem od sebe po vále tou částí ruky, kde dlaň přechází do zápěstí. Tím se budou tvořit takové pláty, které pak spojíme do koule, zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na hodinu (lépe přes noc) do lednice.  

Vanilkové rohlíčky tvarujeme buď ručně (opět nepodsypávat další moukou) nebo přes mlýnek a skládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáte troubě na 175 °C cca 10 minut, podle trouby. 

Vystydnuté vanilkové rohlíčky, aby se nelámaly, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Můžeme i jen posypat přímo na plechu moučkovým cukrem přes sítko, je to rychlejší. 

Nejkřehčí vanilkové rohlíčky skladujeme v uzavřené krabičce v chladu a podáváme jako vánoční cukroví.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nejkřehčí vanilkové rohlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.