reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejkřehčí linecké cukroví

Linecké, které se rozplývá na jazyku? Máte ten správný recept!


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Do misky prosejeme mouku a mletý cukr, přidáme žloutky, citronovou kůru a 1 lžíci rumu (lze zaměnit třeba za medovinu či vanilkový extrakt). Nyní vezmeme z lednice studené máslo a nakrájíme na tenké plátky ke zbytku ingrediencí.

Prsty spojujeme těsto tak, jako bychom tvořili drobenku. Až máme suroviny nahrubo pospojované, přemístíme na prkno nebo silikonový vál (není potřeba podsypávat, tedy se nedostane do těsta zbytečně mouka navíc) a po částech vždy přejedeme kousek těsta směrem od sebe po vále tou částí ruky, kde dlaň přechází do zápěstí. Tím se budou tvořit takové pláty, které pak splácneme do koule, zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na hodinu (lépe přes noc) do lednice.

Poté necháme těsto na linecké chvíli povolit a vyválíme na co nejmíň pomoučeném vále (silikonový je praktičtější, není potřeba téměř podsypávat) na tenký plát (cca 3 mm). Vykrajujeme oblíbené tvary, v každém druhém uděláme ještě nějaký výkroj uprostřed menším vykrajovátkem, aby šla po slepování vidět marmeláda.

Linecké pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 175 °C, jakmile začnou růžovět okraje, vyndáme z trouby.

Vystydnuté plné tvary potřeme z rubové strany marmeládou, tvar s výkrojem nejprve položíme z lícové strany do moučkového cukru a poté zlehka přitlačíme na tvar s marmeládou.

Nejkřehčí linecké cukroví skladujeme nejlépe v plechových krabičkách v chladu, podáváme jako vánoční cukroví.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nejkřehčí linecké cukroví

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.