reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Do hrnce vsypeme mraženou zeleninu (tzv. babiččina směs) a kostičky brambor, přidáme zeleninový bujón a vše zalijeme vodou, aby zelenina byla ponořená.

Základ polévky přivedeme do varu, přilijeme olej, ztlumíme plamen a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.

Ve vodě rozmícháme vrchovatou lžíci krupice, kašičku přilijeme do polévky a přivedeme k varu. Vsypeme majoránku a polévku 5 minut provaříme. Pak přisypeme česnek, dochutíme solí a provaříme.

Mraženou zeleninu si podle chuti můžete nahradit vlastní směsí mražené nebo čerstvé zeleniny, pokaždé ovšem bude mít polévka jinou chuť.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Nejen babiččina polévka

Celkový počet komentářů: 1
  • Bezinka
    Bezinka

    Re: vyzkoušejte

    U nás se tato polévka vaří tak, že na troše omastku se opraží do růžova krupice, zalije vodou a do vroucí přidá zelenina, sůl, atd. na závěr pokud máte chuť, rozšlehané vajíčko. Babička tomu říkávala farářská polévka...

    25.10.2009 15:38:43

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Nejen babiččina polévka