reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejen babiččina polévka

Jednoduchá a rychlá polévka z mražené zeleniny pro začínající kuchařinky nebo přepracované maminky.


  • 3,9

    31×

    3,9 31
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Do hrnce vsypeme mraženou zeleninu (tzv. babiččina směs) a kostičky brambor, přidáme zeleninový bujón a vše zalijeme vodou, aby zelenina byla ponořená.

Základ polévky přivedeme do varu, přilijeme olej, ztlumíme plamen a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.

Ve vodě rozmícháme vrchovatou lžíci krupice, kašičku přilijeme do polévky a přivedeme k varu. Vsypeme majoránku a polévku 5 minut provaříme. Pak přisypeme česnek, dochutíme solí a provaříme.

Mraženou zeleninu si podle chuti můžete nahradit vlastní směsí mražené nebo čerstvé zeleniny, pokaždé ovšem bude mít polévka jinou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Nejen babiččina polévka

Celkový počet komentářů: 1
  • Bezinka
    Bezinka

    Re: vyzkoušejte

    U nás se tato polévka vaří tak, že na troše omastku se opraží do růžova krupice, zalije vodou a do vroucí přidá zelenina, sůl, atd. na závěr pokud máte chuť, rozšlehané vajíčko. Babička tomu říkávala farářská polévka...

    25.10.2009 15:38:43

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Nejen babiččina polévka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.