reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nejčokoládovější cookies

Potěší malé i velké a se sklenicí horkého kakaa je to ideální kombinace na studené zimní večery.


  • 4,2

    4,2 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 175 °C. Mandle dáme do kastrůlku s vodou, spaříme a oloupeme je. Hořkou čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni.

Mezitím si v misce smícháme mouku, kakao, sůl a jedlou sodu. Vznikne nám suchá směs. V druhé misce smícháme změklé máslo, cukr, přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme (nešleháme) v jemný tmavý krém.

Do suché směsi přimícháme vajíčko a vanilkovou esenci. Suchou směs přisypeme k tmavému krému a zpracujeme dohromady, dokud se vše pořádně nespojí. Konzistence směsi je velmi lepkavá.

Oloupané mandle nasekáme najemno a sesypeme je do mističky. Potom nasekáme mix mléčné a bílé čokolády a přidáme ho k mandlím. Párkrát zamícháme. Nakonec směs přisypeme k naší tmavé hmotě a pořádně ji zapracujeme, aby vše bylo rovnoměrně rozprostřeno.

Plech si vyložíme pečícím papírem. Kopečkovátkem na zmrzlinu nebo lžící děláme na plech z těsta kopečky minimálně 6 cm od sebe. Nejčokoládovější cookies pečeme zhruba 18 minut. Toto množství vychází na 9 velkých sušenek, dělaných vrchovatým kopečkovátkem na zmrzlinu.

Vanilkový extrakt lze nahradit vanilkovým cukrem, ale musíme počítat s tím, že pokud např. dáme 20g vanilkového cukru, tak už nedáme 50 g cukru krupice, ale jen 30 g.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nejčokoládovější cookies

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.