reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!


  • 4,5

    645×

    4,5 645
  • 1 h 15 min

  • 155×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 177
    • fikina
      fikina

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tuto omáčku vařím už delší dobu.Dělám ji z vepřového(jedno jaké,já dělám z krkovičky,víc nám chutná prorostlé)cibuli a maso dám orestovat, zahušťuji smetanou s moukou a říkám tomu rozlítané ptáčky.Moc nám to chutná.

      14.01.2014 11:11:24

    • Žanet
      Žanet

      Vynikající, vřele doporučuji

      Souhlasím s komentářem,že se by se to nemělo jmenovat znojemská ale rozlétaní ptáčci, každopádně je recept naprosto vynikající a bezchybný. Jsem ráda že jsem nakonec nedělala tu ,,znojemskou kterou jsem dělat měla v úmyslu,,. Co se týče receptu opsala jsem si jej i do své kuchařky a už budu tyto rozlétané ptáčky vařit jen podle něj. Jako začátečnice jsem to zvládla na jedničku. Co se týče postupu, Tak párky jsem nastrouhala na struhadle nahrubo, je to snazší, lépe to vypadá na talíři. Co se týče hořčice neměla jsem doma obyčejnou a tak jsem použila krémžskou a úžasné :-) Cibule jsem dala 2 a nakonec jsem to zahustila mlékem s rozkvedlanou moukou,což omáčku zjemnilo :-) Děkuji autorce za tento recept,přihodím foto a určitě od tebe ještě zkusím nějaký jiný recept,máš něco co by jsi doporučila?? :-) Žaneta

      19.12.2013 14:47:46

    • milanvanek(tecka)ts
      milanvanek(tecka)ts


      Já osobně maso na Znojemskou peču.skuste

      27.11.2013 11:03:01


    • Veronika
      Veronika

      Dělala jsem z kližky, jen jsem navíc na začátku přidala špetku kmínu a ke konci smetanu a lžíci hořčice navíc a VYNIKAJÍCÍ! Všem moc chutnalo :-)

      01.11.2013 18:06:23

    • Prémii
      Prémii

      Znojemská?

      Tohle prosím není znojemská! Nemá to se znojemskou nic společného. Tomuhle jídlu se většinou říká rozlétaní ptáčci. Znojemská se správně jmenuje znojemská pečeně a patří tam pouze kyselé okurky. Jinak jídlo z receptu je ok.

      23.09.2013 15:37:58

    • zetkovecko
      zetkovecko

      Naše znojemská omáčka

      Dělám něco podobného,jen dávám navíc na kostičky nakrájou slaninku.Jak maso,okurky,párek tak i vajíčko na kostičky.Říkáme tomu "volně ložené španěláky" a můžu říct,že se potom jen zapráší.

      23.09.2013 08:26:24

    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tak to jsou ti kuchaři, do guláše přidají hořčici a okurky a myslí, že mají znojemskou. Tu jím již 60 let a ať už to bylo doma, u babičky, hospodě, nebo hotelu, nikdy tam nebylo maso na kousky. Vždy byly z hovězího zadního (netvrdím, že nelze použít vepřové, ale to už není Znojmo), nařezané ho na plátky ať již předem vařeného, nebo pečeného. To jsou ty Babicovi dobroty vařené pro kámoše na ubikaci.

      07.09.2013 17:57:40

      • Bára
        Bára

        Re: Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

        Paní má ale také název NAŠE znojemská omáčka... A záleží přece na každém, zda si maso nakrájí na kostky, nebo ho bude dělat v celku. Já dnes dělala znojemskou poprvé podle tohoto receptu a musím říci, že je jako od maminky! Jen ne s masem na plátky. Tak snad se zas tak moc neděje...
        Babicu nesnáším a tento recept k němu má daleko...

        13.09.2013 18:01:28

    • macek
      macek

      Dělám a dost často, ale většinou s vepřového masa, jelikož hovězí je dnes moc... drahé. Ale je to výborný recept a kdo nevařil a neochutnal, tak ať nekritizuje

      02.09.2013 21:43:58

    • bublin
      bublin

      velmi dobré

      23.08.2013 13:01:33


    Nalezeno receptů: 177

    Přidat příspěvek k receptu Naše znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.