reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!


  • 4,6

    531×

    4,5 531
  • 1 h 15 min

  • 149×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 155
    • sikulka
      sikulka

      Ano, je to skvělý recept, je to vlastně španělský ptáček, jen nesmotaný.Řkáme mu líní španěláci. Já krájím maso na plátky a naklepu, je rychleji hotový. Dá se dělat i z kuřecího masa.

      10.03.2014 08:09:36

    • David
      David

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Vynikající a bez chyby. Jen tročku zahustím nastrouhaným chlebem

      03.02.2014 14:21:18

    • Štěpánka
      Štěpánka

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Je mi úplně jedno, jak tomu kdo říká, ale právě jsem dovarila a je to mnamka a už se tesim na oběd a jak to bude chutnat dceři a manželovi! Za mně teda velká pochvala a děkuji za inspiraci!!!!!!!

      20.01.2014 10:29:23


    • mafca
      mafca

      Určitě je zapotřebí zahustit jinak by to byla jen voda.

      16.01.2014 17:17:25

    • fikina
      fikina

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tuto omáčku vařím už delší dobu.Dělám ji z vepřového(jedno jaké,já dělám z krkovičky,víc nám chutná prorostlé)cibuli a maso dám orestovat, zahušťuji smetanou s moukou a říkám tomu rozlítané ptáčky.Moc nám to chutná.

      14.01.2014 11:11:24

    • Žanet
      Žanet

      Vynikající, vřele doporučuji

      Souhlasím s komentářem,že se by se to nemělo jmenovat znojemská ale rozlétaní ptáčci, každopádně je recept naprosto vynikající a bezchybný. Jsem ráda že jsem nakonec nedělala tu ,,znojemskou kterou jsem dělat měla v úmyslu,,. Co se týče receptu opsala jsem si jej i do své kuchařky a už budu tyto rozlétané ptáčky vařit jen podle něj. Jako začátečnice jsem to zvládla na jedničku. Co se týče postupu, Tak párky jsem nastrouhala na struhadle nahrubo, je to snazší, lépe to vypadá na talíři. Co se týče hořčice neměla jsem doma obyčejnou a tak jsem použila krémžskou a úžasné :-) Cibule jsem dala 2 a nakonec jsem to zahustila mlékem s rozkvedlanou moukou,což omáčku zjemnilo :-) Děkuji autorce za tento recept,přihodím foto a určitě od tebe ještě zkusím nějaký jiný recept,máš něco co by jsi doporučila?? :-) Žaneta

      19.12.2013 14:47:46

    • Snow29
      Snow29

      Výborná :)

      Moc děkuji za recept, akorát jsem dovařila na zítřejší oběd, bude s rýží .. bohužel jsem musela zahustit moukou s vodou, jen samotná vajíčka nestačila, ale na chuti to neztratilo, takže je vše v pořádku a omáčka je tedy vážně chuťově delikátní - už se na zítřejší oběd sama těším ;) Jak někdo v jednom z komentářů správně poznamenal, že dobrý nápad na změknutí masa je jedlá soda, tak mohu jen souhlasit .. poslední roky, kdykoliv vařím hovězí maso, je to katastrofa, čtyři hodiny vaření a maso tvrdé jako podešev, takže jsem vyzkoušela a masíčko se během chvilky doslova rozpadá .. takže také moc děkuji za tip a už se těším, až to příště vyzkouším např. na guláši ;)

      21.09.2013 21:29:28


    Nalezeno receptů: 155

    Přidat příspěvek k receptu Naše znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.