reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!


  • 4,6

    512×

    4,5 512
  • 1 h 15 min

  • 149×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 151
    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tak to jsou ti kuchaři, do guláše přidají hořčici a okurky a myslí, že mají znojemskou. Tu jím již 60 let a ať už to bylo doma, u babičky, hospodě, nebo hotelu, nikdy tam nebylo maso na kousky. Vždy byly z hovězího zadního (netvrdím, že nelze použít vepřové, ale to už není Znojmo), nařezané ho na plátky ať již předem vařeného, nebo pečeného. To jsou ty Babicovi dobroty vařené pro kámoše na ubikaci.

      07.09.2013 17:57:40

      • Bára
        Bára

        Re: Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

        Paní má ale také název NAŠE znojemská omáčka... A záleží přece na každém, zda si maso nakrájí na kostky, nebo ho bude dělat v celku. Já dnes dělala znojemskou poprvé podle tohoto receptu a musím říci, že je jako od maminky! Jen ne s masem na plátky. Tak snad se zas tak moc neděje...
        Babicu nesnáším a tento recept k němu má daleko...

        13.09.2013 18:01:28

    • macek
      macek

      Dělám a dost často, ale většinou s vepřového masa, jelikož hovězí je dnes moc... drahé. Ale je to výborný recept a kdo nevařil a neochutnal, tak ať nekritizuje

      02.09.2013 21:43:58


    • bublin
      bublin

      velmi dobré

      23.08.2013 13:01:33

    • suky
      suky

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Moc dobrý,jen jsem přidal trochu smetany jinak super....

      14.07.2013 21:22:12

    • Váš kuchař
      Váš kuchař

      Ježiš vymyslete si k tomu alespoň nějaký svůj název, vždyť ve skutečnosti je to smíchání Znojemské, Frankfurtské a Štěpánské hovězí pečeně :)

      07.04.2013 09:23:56

    • Rozarka
      Rozarka

      vařila jsem poprvé a povedlo se..chutné jídlo...:-)

      28.03.2013 11:30:35

    • hanais
      hanais

      super recept.. dělala jsem znojemskou poprvé a povedla se :)

      03.03.2013 17:08:34

    • andulka
      andulka

      Tento recept delam z veproveho masa pod nazve (sekane ptacky).rozhodne aspon trosku zahustuji a take nekdy pridam slehacku.misto parku muzete dat tak 20dkg .akrajeneho gothaje.je to super.az to nekdo vyzkousite dejte mi vedet.dobrou chut.

      06.02.2013 13:50:27

    Nalezeno receptů: 151

    Přidat příspěvek k receptu Naše znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.