reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!


  • 4,5

    618×

    4,5 618
  • 1 h 15 min

  • 154×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 168
    • sikulka
      sikulka

      Ano, je to skvělý recept, je to vlastně španělský ptáček, jen nesmotaný.Řkáme mu líní španěláci. Já krájím maso na plátky a naklepu, je rychleji hotový. Dá se dělat i z kuřecího masa.

      10.03.2014 08:09:36

    • David
      David

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Vynikající a bez chyby. Jen tročku zahustím nastrouhaným chlebem

      03.02.2014 14:21:18

    • Štěpánka
      Štěpánka

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Je mi úplně jedno, jak tomu kdo říká, ale právě jsem dovarila a je to mnamka a už se tesim na oběd a jak to bude chutnat dceři a manželovi! Za mně teda velká pochvala a děkuji za inspiraci!!!!!!!

      20.01.2014 10:29:23


    • Snow29
      Snow29

      Výborná :)

      Moc děkuji za recept, akorát jsem dovařila na zítřejší oběd, bude s rýží .. bohužel jsem musela zahustit moukou s vodou, jen samotná vajíčka nestačila, ale na chuti to neztratilo, takže je vše v pořádku a omáčka je tedy vážně chuťově delikátní - už se na zítřejší oběd sama těším ;) Jak někdo v jednom z komentářů správně poznamenal, že dobrý nápad na změknutí masa je jedlá soda, tak mohu jen souhlasit .. poslední roky, kdykoliv vařím hovězí maso, je to katastrofa, čtyři hodiny vaření a maso tvrdé jako podešev, takže jsem vyzkoušela a masíčko se během chvilky doslova rozpadá .. takže také moc děkuji za tip a už se těším, až to příště vyzkouším např. na guláši ;)

      21.09.2013 21:29:28

    • Gumidek
      Gumidek

      Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak velké mají být ty kostky masa? Já když vařím hovězí tak je vždy strašně tvrdé......jsem taková kuchařka začátečnice :o)
      Děkuji

      29.08.2011 10:45:37

      • demoliční četa
        demoliční četa

        sona.zetakova

        Ty kostičky asi 1.5. cm , když máme hovězí maso tvrdé tak dávám na špičku nože jedlé sody k masu do vody . Ta soda není vůbec cítit a maso je měkké - ( rada od starého kuchaře ) .

        10.09.2011 20:08:17


    Nalezeno receptů: 168

    Přidat příspěvek k receptu Naše znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.