reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!


  • 4,5

    610×

    4,5 610
  • 1 h 15 min

  • 154×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 161
    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Co se týče názvů, tak podle "závazných" receptur, jak nás to učili na hotelovce před mnoha a mnoha lety, je Znojemská s okurkou a Štěpánská s vejcem. Mám rád obě omáčky a proto je tenhle mix pro měl to pravé :) Jen párek mi nesedí ani do jedné. Ten je skutečně ve všem, co se nazývá Frankfurtská a Znojemskou ani Štěpánskou bych jím nekazil - čistě z mého pohledu :)

      03.05.2015 09:40:01

    • Ellenkalen
      Ellenkalen

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tak jsem poprvé vařila tuto omáčku. Předestírám, že jsem kuchařka-začátečník. A moc se mi povedla :) přítel doslova "sežral" dvě porce k večeři a pak jen tiše sténal na gauči a ptal jestli ještě zbylo :) zahustila jsem hotovou kupovanou jíškou, protože si ještě natolik nevěřím, abych ji dělala z mouky a neměla hrudky, ale i tak jsme si pošmákli :) Takže děkuji za recept !

      02.04.2015 08:23:32

    • sedmula
      sedmula

      moc jsem si pochutnala...zahustila jsem bramborovým škrobem

      12.01.2015 12:34:05


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      názvy na netu se spíš řídí tím,jak kdo jídlo nazývá doma,od správných názvů se proto často liší

      23.12.2014 15:53:19

    • Ellen
      Ellen

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tak to si asi koupím profi kuchařku, když recepty na netu jsou nepřesné :-D

      22.12.2014 13:47:00

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      vejce nepatří ani do frankfurtské

      20.12.2014 15:16:22

    • Ellen
      Ellen

      Znojemská?

      Dobrý den,
      já měla za to, že do znojemské vejce nepatří, ale do frankfurtské určitě ano. Jinak recept celkem dobrý.

      20.12.2014 11:37:45

    • 44zd
      44zd

      z tohoto receptu na mě jde smutek

      ve Znojmě jsme si konzervárnu okurek nechali zničit...používám nakládané okurky německé nebo ještě lépe bulharské..zdeněk

      08.12.2014 02:17:50

    • Vilda Skarolek
      Vilda Skarolek

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      moc dobra, doporucuji spetku kmina, horcici nedavat do pridane vody ale s peprem a soli pomazat veprove maso (to ja radsi a je levnejsi) a nechat par hodin namarinovat v lednici, maso orestovat pred pridanim vody, pred dusenim pridat prolisovany cesnek a pulku masoxu. Zahustuji smetanou s moukou a nema chybu! diky

      06.10.2014 08:49:07

    • Pavel
      Pavel

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Skoro hotovo :-) vyborna omajda az na ty litry vody je tam vazne potreba dost vody, takze zalezi na vas, kolik chcete omajdy tolik vody ;-)

      07.08.2014 10:26:24


    Nalezeno receptů: 161

    Přidat příspěvek k receptu Naše znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.