reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!


  • 4,6

    531×

    4,5 531
  • 1 h 15 min

  • 149×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 155
    • milanvanek(tecka)ts
      milanvanek(tecka)ts


      Já osobně maso na Znojemskou peču.skuste

      27.11.2013 11:03:01

    • Veronika
      Veronika

      Dělala jsem z kližky, jen jsem navíc na začátku přidala špetku kmínu a ke konci smetanu a lžíci hořčice navíc a VYNIKAJÍCÍ! Všem moc chutnalo :-)

      01.11.2013 18:06:23

    • Prémii
      Prémii

      Znojemská?

      Tohle prosím není znojemská! Nemá to se znojemskou nic společného. Tomuhle jídlu se většinou říká rozlétaní ptáčci. Znojemská se správně jmenuje znojemská pečeně a patří tam pouze kyselé okurky. Jinak jídlo z receptu je ok.

      23.09.2013 15:37:58


    • zetkovecko
      zetkovecko

      Naše znojemská omáčka

      Dělám něco podobného,jen dávám navíc na kostičky nakrájou slaninku.Jak maso,okurky,párek tak i vajíčko na kostičky.Říkáme tomu "volně ložené španěláky" a můžu říct,že se potom jen zapráší.

      23.09.2013 08:26:24

    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Tak to jsou ti kuchaři, do guláše přidají hořčici a okurky a myslí, že mají znojemskou. Tu jím již 60 let a ať už to bylo doma, u babičky, hospodě, nebo hotelu, nikdy tam nebylo maso na kousky. Vždy byly z hovězího zadního (netvrdím, že nelze použít vepřové, ale to už není Znojmo), nařezané ho na plátky ať již předem vařeného, nebo pečeného. To jsou ty Babicovi dobroty vařené pro kámoše na ubikaci.

      07.09.2013 17:57:40

      • Bára
        Bára

        Re: Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

        Paní má ale také název NAŠE znojemská omáčka... A záleží přece na každém, zda si maso nakrájí na kostky, nebo ho bude dělat v celku. Já dnes dělala znojemskou poprvé podle tohoto receptu a musím říci, že je jako od maminky! Jen ne s masem na plátky. Tak snad se zas tak moc neděje...
        Babicu nesnáším a tento recept k němu má daleko...

        13.09.2013 18:01:28

    • macek
      macek

      Dělám a dost často, ale většinou s vepřového masa, jelikož hovězí je dnes moc... drahé. Ale je to výborný recept a kdo nevařil a neochutnal, tak ať nekritizuje

      02.09.2013 21:43:58

    • bublin
      bublin

      velmi dobré

      23.08.2013 13:01:33

    • suky
      suky

      Komentář k receptu Naše znojemská omáčka

      Moc dobrý,jen jsem přidal trochu smetany jinak super....

      14.07.2013 21:22:12

    • Váš kuchař
      Váš kuchař

      Ježiš vymyslete si k tomu alespoň nějaký svůj název, vždyť ve skutečnosti je to smíchání Znojemské, Frankfurtské a Štěpánské hovězí pečeně :)

      07.04.2013 09:23:56


    Nalezeno receptů: 155

    Přidat příspěvek k receptu Naše znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.