
Naše znojemská omáčka
My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!
-
4,5
548×
-
1 h 15 min
-
149×
My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!
548×
1 h 15 min
149×
1 ks
600 g
2 lžíce
6 ks
2 ks
2 ks
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.
Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.
Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.
Dobrý den,
já měla za to, že do znojemské vejce nepatří, ale do frankfurtské určitě ano. Jinak recept celkem dobrý.
ve Znojmě jsme si konzervárnu okurek nechali zničit...používám nakládané okurky německé nebo ještě lépe bulharské..zdeněk
moc dobra, doporucuji spetku kmina, horcici nedavat do pridane vody ale s peprem a soli pomazat veprove maso (to ja radsi a je levnejsi) a nechat par hodin namarinovat v lednici, maso orestovat pred pridanim vody, pred dusenim pridat prolisovany cesnek a pulku masoxu. Zahustuji smetanou s moukou a nema chybu! diky
Skoro hotovo :-) vyborna omajda az na ty litry vody je tam vazne potreba dost vody, takze zalezi na vas, kolik chcete omajdy tolik vody ;-)
no omacka je dobroucka ale moc omacky mi to neudelalo ale super dala sem tam asi malo vody a jeste se chci zeptat nejak to nezahustujete mo se tak rasna omacka jako mate na obrazku teda fakticky nepovedla :(
také si myslím,že v postupu chybí zahuštění
Dobrý den, vařím tento recept poprvé můžu se zeptat kolik se tam přidává vody?
Tak to by mne také zajímalo :)