
Naše znojemská omáčka
My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!
-
4,5
550×
-
1 h 15 min
-
149×
My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!
550×
1 h 15 min
149×
1 ks
600 g
2 lžíce
6 ks
2 ks
2 ks
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.
Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.
Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.
dobrý den,toto přece není znojemská,ale obyčejní rozlitaní:) ptáčci,si paní asi trochu popletla...do Znojma se dava ,si tedy myslím,špek a jen okurky..samozrejme hovězí maso
Taky ji tak děláme už léta, je to takový rozstřelený španělsky ptáček :-)
Výborná.. dneska jsem ji dělala poprvé a musím říct že se velmi povedla ☺☺☺ skvělý recept děkuji.
Neni to spatna varianta,pripomina mi to falesne spanelske ptacky :)
Taky si rikam. Jen do falesnych ptacku bych jeste dal anglickou slaninu :-). Ale jinak pekny recept. Asi si vyrobim zase po dlouhe dobe.