
Naše znojemská omáčka
My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!
-
4,5
551×
-
1 h 15 min
-
149×
My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!
551×
1 h 15 min
149×
2 ks
2 ks
1 ks
600 g
2 lžíce
6 ks
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.
Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.
Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.
znojemská se myslím povedla ale to zahuštování mi fakt nešlo:-)sice to tam není napsané ale byla strašně řídká,nakonec se povedlo.Děkuji za recept
omáčka se povedla a celá rodina se olizovala až za ušima. dík za recept
ja ji udelala bez masa, jen s masoxem a take trosku zahustila jiskou a lzice kysane smetany..uz mlsam, nam nam :)
Vyzkoušela jsem a moc dobrý,,,,,,mužíček mě i vás pochválil......
Já bych tedy to maso na cibuli nejdřív narychlo opekla než rovnou podlila vodou
jen místo hovězího masa jsem dala vepřové a bylo to výborné a vařila jsem v tlakovém hrnci, takže to bylo bombastické...
Akorát jsem přidal ještě trochu drceného kmínu na chuť a paráda. Základ v tlakovém hrnci za 40minut a pak jen zamíchat hořčici a ostatní přísady. Akorát jsem tedy zase zaplakal, kolik že to stojí kilo hovězího :-) a to jsem vařil z kližky