reklama
hledat uživatel
       

Naše musaka

Chutná řecká musaka podle výborného rodinného receptu.


  • 4,5

    56×

    4,5 56
  • 45 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a rozetřeme. Rajčata spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme na menší kousky.

Dále dáme restovat na oleji cibuli a mleté maso, osolíme a přidáme nakrájená rajčata. Já dávám čerstvá rajčata, zdají se mi lepší než rajčata z konzervy. Podusíme asi 25 minut. Ke konci přidáme česnek. Oleje dávám opravdu jen kapku a cibuli nenechám zesklovatět, ale spíše jen lehce osmahnout.

Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na tenká kolečka. Lilek umyjeme, ale neloupeme, nakrájíme na silnější kola a ty naskládáme na pečící papír, mírně osolíme a dáme na 15 minut do trouby rozehřáté na nejvyšší stupeň, aby se lilek jakoby zapekl.

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme smetanu a mléko. Necháme projít varem a přidáme sýr. Ještě tak 5 minut povaříme a odstavíme z plotny. Konzistence bešamelu má být řidší, kdyby to bylo moc husté, tak přilijeme mléko.

Do zapékací mísy dáme na dno brambory a osolíme je. Na ně vrstvu mletého masa a na maso lilek. Pak opět vrstvu brambor, mleté maso, lilek a ukončíme vrstvou brambor.

Musaku dáme péct asi na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C.
Po hodině vytáhneme a zalijeme musaku bešamelem a ještě 30 minut zapékáme. Můžeme zvýšit teplotu v troubě na 200 °C. Nedávejte bešamel do zapékací mísy na začátku, není to ono. Speče se to a brambory zůstávají tvrdé.

Naši musaku ihned po dopečení podáváme. Chutná výborně!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše musaka

    Celkový počet komentářů: 5
    • Monika
      Monika

      Povedla ... luxusni, jen me prekvapilo mnozstvi stavy, ktera se dralo z pekace. Doporucuji nedavat vrchovate � jinak paradicka, mame papanicko na tri dny. Dekuji

      27.09.2017 00:17:13

    • Michaela
      Michaela

      Super recept, pouzila jsem mlete kruti maso a taky se to da :)

      14.03.2015 14:42:32

    • kaja
      kaja

      Výborné na oběd se vše snědo. Doporučuji

      05.03.2015 18:50:54


    • zuza
      zuza

      Právě uvařeno, ochutnáno, naprosto spokojeno! ;-) Nevařila jsem úplně přesně podle receptu, sem tam jsem něco ubrala (česnek), sem tam přidala (brambory), do bešamelu jsem přidala špetku muškátového oříšku a sůl a nedávala jsem do něj sýr, ale naopak celý plech jsem zasypala parmezánem. Pekla jsem hodinu na 200°C

      08.09.2013 23:53:33

    • anna (tecka) linda
      anna (tecka) linda

      Přidala jsem k masu ještě skořici, oregano, červené víno a super! Pekla jsem pouze hodinu.

      07.05.2013 20:57:51

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Naše musaka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.