reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše kuře na paprice

Postup přípravy

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit.
Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.

Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naše kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 48
    • Mário Krtička
      Mário Krtička

      cokoliv na paprice

      Ahoj, netuším, kdo tohle bude číst, ale mam tu pár fíglů, který udělaj dokonalou krémovou paprikovou omáčku, která se dá použít k čemukoliv!

      začnu u základu:
      dělal jsem tuhle omáčku v desetilitrovým hrnci, tak jsem tam dal asi kilo na jemně nakrájený cibulky...
      ale nejdřív na půlce tuku orestovat maso...at se ztáhne.
      pak cibuli úplně do hněda..chce to tak čtvrt hodiny,ale vyplatí se.
      k cibulce trošku slaniny..oživý to chut.
      pak na kilo cibule jsem dal tři pytlíky sladký papriky..kdyby chtěl někdo pálivější verzi, tak jeden pytlík pálivý stačí..
      pak jsem to asi deset minut restoval..
      pak přidal vývar - jakejkoliv, nebo horkou vodu.

      maso vložil a dusil hodinu a půl
      vyndal

      celkou omáčku rozmixoval
      přidal dvě žlutý a jednu modrou smetanu...samozřejmě dochucuju od začátku....

      ZAHUŠTĚNÍ!!!

      použil jsem čtyři najemno nastrouhané brambory - to dá tu jemnost a krémovost
      a jížku ze čtvrtky tuku s jemnou moukou a zalitovu vodou, ale do hrnce jsem dával postupně.pak ještě dvě hodiny dovářel na plotně na slabej stupěn....bon apetit!Mário

      25.01.2015 16:44:19

    • Michaela
      Michaela

      Kolik porcí

      Prosím Vás, chtěla bych se jenom zeptat kolik je z toho porcí. Děkuji.

      31.10.2014 09:00:34

    • noraxp
      noraxp

      Komentář k receptu Naše kuře na paprice

      Kuře vařit zvlášt? proč? V rámci úspory času a více chuti ho dělám v základu:-D špetka divokého koření by taky neuškodila...

      05.10.2014 14:27:55

    • Eva
      Eva

      Ahoj,dělám to také na másle a masíčko orestovat,ale co ten masox,fuj!
      Jinak klasika,ale vďěčná,chutná,rychlá...m ňam

      22.01.2014 19:00:31

    • barosovy
      barosovy

      Komentář k receptu Naše kuře na paprice

      Vyskousela sem recept a bylo to moc dobre

      19.09.2013 14:11:02

    • lumik
      lumik

      kuře na paprice

      kuře je nejlepší opravdu dusit přímo v cibulopaprikovém základu,pak podle chuti štávu přecedit nebo ne,zahustit,dochutit,proč vařit zvlášť?

      03.02.2013 12:17:12

    • bara.petlakova
      bara.petlakova

      u nás pálivá paprika nechutná.Místo oleje radši máslo.

      30.09.2012 09:40:06

    • Šášulka
      Šášulka

      dnes jsem kuře na paprice dělala poprvé, vše přesně podle receptu, akorát jsem maso neobírala a nechala celá stehýnka a výborné :)) už se těším na opáčko :))

      30.08.2012 23:03:37

    Nalezeno receptů: 48
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Naše kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.