Hladkou mouku prosejeme na vál a smícháme se všemi sypkými přísadami. Na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo, promícháme a nakonec zaděláme žloutkem. Pracujeme rychle, těsto musí zůstat chladné. Těsto na vanilkové rohlíčky necháme v chladu rozležet alespoň 12 hodin.
Druhý den tvarujeme rohlíčky asi 5 cm dlouhé a 1 - 2 cm široké. Opět pracujeme rychle, aby těsto nezteplalo.
Křehké vanilkové rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pak v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C upečeme. Trvá to asi 5 - 8 minut.
Ještě horké vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.
Z této dávky bývá asi 60 kousků křehkých vanilkových rohlíčků.