reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naše domácí dalamánky

Výborné jako příloha k polévce. Těsto je vhodné do domácí pekárny.


  • 3,3

    3,2 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 818 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve všechny přísady tekuté, potom sypké. Pekárnu zapneme na program kynutí.

Po vykynutí tvoříme bochánky, které na vrchu nařízneme a necháme kynout ještě tak 30 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti semínky nebo hrubou solí.

Domácí dalamánky pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C, v horkovzdušné troubě při 160 °C.

Doufám, že vám naše domácí dalamánky budou chutnat, jsou výborné samotné i k polévce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Naše domácí dalamánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.