reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Náš maďarský zabíjačkový guláš

Recept na zabíjačkový guláš. Ten je u nás prvním teplým jídlem, které se na zabíjačce podává s čerstvě upečeným chlebem. Je to velká pochoutka.


  • 5,0

    10×

    5 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko a vepřová játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky, játra na proužky nebo kostky. Vepřový mozeček dáme na síto, ponoříme na chvíli do horké vody, poté ho zchladíme a ponoříme na 30 minut do studené vody. Pomocí prstů opatrně odstraníme blány s cévami, znovu omyjeme a necháme na sítu dobře odkapat od vody. Očištěný vepřový mozeček poté nakrájíme na malé kousky.

V hrnci necháme rozehřát vepřové sádlo, vsypeme cibuli a orestujeme do zesklovatění. Přisypeme obě mleté červené papriky a za stálého míchání necháme zcela rozpustit v horkém tuku. Do základu vmícháme kostky vepřového plecka, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a opékáme, dokud na mase nebude pěkná kůrčička. Poté podlijeme malým množstvím horké vody, vydusíme až na tuk, znovu podlijeme malým množstvím horké vody a tento postup opakujeme několikrát. Pod poklicí dusíme za občasného podlití horkou vodou téměř doměkka.

Základ na zabíjačkový guláš nesolíme a nezahušťujeme moukou! Gulášová šťáva se zahustí a přirozeně ochutí rozpadlou cibulkou. Poté přidáme játra a zprudka restujeme několik minut. Zalijeme horkou vodou do výšky masa, přidáme vepřový mozeček, osolíme podle chuti a pár minut ještě vaříme. Na závěr do guláše přisypeme majoránku, promícháme a vypneme plamen. Do hotového zabíjačkového guláše přidáme prolisovaný česnek a pod pokličkou necháme chvíli odstát.

Horký maďarský zabíjačkový guláš ihned servírujeme a podáváme nejlépe v hlubokých talířích. Nejlepší přílohou je čerstvě upečený domácí chléb.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Náš maďarský zabíjačkový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.