reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Narozeninový dort

Narozeninový dort

Vynikající lehký piškot a krém, který se vždy povede .


  • 4,3

    235×

    4,3 235
  • 1 h 30 min

  • 36×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Nejprve si připravíme směs z mouky, solamylu a prášku do pečiva. Žloutky vyšleháme s dvěma třetinami cukru do pěny, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, po částech vodu a přibližně polovinu směsi. Z bílků vyšleháme sníh, do kterého zamícháme zbylý cukr. Sníh zlehka zamícháme do těsta a postupně přimícháme zbytek směsi s moukou. Část mouky a solamylu můžeme také nahradit ořechy. Např.: 80g mouky, 80g solamylu a 100g namletých ořechů.

Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy (nebo formu vyložíme pečícím papírem), vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, kterou asi po deseti minutách pečení ztlumíme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut. Zda je těsto upečené poznáme známým testem se špejlí - zapíchneme špejli do těsta - když se na ni těsto nenalepí, je upečeno.

Uvaříme pudink klasickým způsobem podle návodu uvedeném na obalu, necháme vychladnout. Pak stáhneme škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po lžících do něj zašleháváme pudink. Aby se krém povedl, musí mít máslo stejnou teplotu jako pudink. Ideální je pokojová teplota, s krémem se tak nejlépe pracuje.
Krém můžeme obarvit použitím pudinku s příchutí, nebo zašleháním potravinářského barviva či chladné rozpuštěné čokolády na vaření.

Nakonec narozeninový dort ozdobíme podle vlastní fantazie. Narozeninový dort necháme ztuhnout a můžeme slavit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Narozeninový dort

    Celkový počet komentářů: 33
    • Eva
      Eva

      Mooc dobrý

      Podle mě je všech přísad akorát. Korpus je dost velký na tři pláty a krému stačí i na potření navrch, jen jsem do krému dala asi polovinu másla a puding z méně mléka. Přidala jsem tam i pokrájené jahody a dort je prostě vynikající :)

      14.12.2010 14:36:48

    • Leontýnka
      Leontýnka

      udělala jsem jej

      korpus je dobrý,vynechala jsem však solamyl,poněvadž jsem ho neměla doma,korpus je skutecne maly !!!i kdyz solamyl date,doporucuji dvojitou davku,nejste li na nej pouze dva! ja musela udelat jeste jeden (s kakaem) tmavý a nakombinovala!Krém je super!

      10.12.2010 16:50:33

    • Baboš
      Baboš

      Dort je pěkný,ale zdá se mi málo ingredienci na takový velký dort . krémů.Baboš

      12.04.2010 20:59:58



    Nalezeno receptů: 33
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Narozeninový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.