reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naostřený točeňák na paprice

Recept na rychlé jídlo pro ty, kteří mají rádi pořádně kořeněné a jednoduché jídlo s využitím sušeného polotovaru.


  • 3,0

    10×

    3 10
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Točený salám nakrájíme nadrobno, jsou-li kousky menší, lépe se potom jí. Místo točeňáku můžeme použít párky.

Do menšího nízkého hrnce nalijeme 0,5 litru vody a dáme vodu vařit, ale nesolíme! Když je voda horká, vysypeme do ní celé balení sušeného polotovaru s těstovinami Maggi Dobrý hostinec - Kuře na paprice - pikant.

Dále přidáme 2 čajové lžičky mleté červené sladké papriky (cca 8 - 10 g), 0,5 lžičky kari koření a opepříme podle chuti. Nejlepší pepř je čerstvě mletý, protože v čerstvě mletém pepři je nejlsilnější aroma. Já pepřím dosti silně, ale každý si může dát podle chuti přiměřeně. Nakonec přidáme nakrájený točený salám nebo nakrájené párky.

Mezitím se obvykle vše začne vařit, ihned po nasypání ingrediencí začneme míchat a mícháme neustále po celou dobu vaření - pořádně ode dna. Od počátku varu vaříme zprudka 5 minut, poté vypneme ploténku a ještě asi minutu mícháme. Z hrnce vyklopíme pokrm přímo na hluboký talíř.

Naostřený točeňák na paprice ihned podáváme s těstovinami jako chutný hlavní pokrm.

Přestože na obalu směsi Dobrý hostinec je psáno 2 porce, při použití 100 g točeňáku to je podle mého názoru tak pro jednoho, aby se pořádně najedl. Chcete-li dvě porce z jednoho balení, dáme cca 200 g točeného salámu.

Podobně je to s paprikou. Přestože podle názvu sáčku to má být na paprice, je tam tak málo papriky, že pokrm získá pořádnou chuť i barvu teprve po přidání nejméně 2 lžiček papriky, jak psáno výše.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Naostřený točeňák na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.