reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naložené zelí jako příloha

Když si dá člověk trochu práce a kysané zelí trochu doškolí, je pak výborné - takhle to dělala moje babička.


  • 5,0

    20×

    5 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí na začátku ochutnáme. Pokud je kyselé moc, nebojíme se a vypereme ho v čisté vodě.

Pak jej dáme do kastrolku, zalijeme větší naběračkou horké vody a přidáme k němu trochu kmínu, soli, lžičku sádla a necháme vařit asi 1/2 hodiny.

Zatímco se zelí vaří, uděláme si zápražku - na 2 lžičkách sádla necháme zpěnit drobně nakrájenou cibulku, až začne zlátnout (ale jen začne), zasypeme vrchovatou lžičkou polohrubé mouky a uděláme cibulovou jíšku. Tu do zelí dáme zavařit a vaříme ještě dalších 10 minut.

Naložené zelí podáváme jako přílohu, jak jsme v české kuchyni zvyklí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naložené zelí jako příloha

    Celkový počet komentářů: 2

    • S
      S

      Komentář k receptu Naložené zelí jako příloha

      Označení tohoto receptu jako vegetariánský je vzhledem k použitému sádlu dosti nepřesné...

      01.02.2015 17:33:08

      • Petr Král
        Petr Král

        Re: Komentář k receptu Naložené zelí jako příloha

        Pokud jste vegetarián, umíte na 99.9% nahradit sádlo něčím jiným a podobné komentáře jsou zbytečné.

        23.10.2016 10:50:25

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Naložené zelí jako příloha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.