Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přilijeme víno i ocet, přidáme koření, uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Vychladlou marinádu přelijeme do sáčku, vložíme maso, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky na 2 dny marinovat. Sáček během marinování několikrát otočíme.
Potom maso vyndáme, osušíme a potřeme solí a pepřem. V hrnci rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. Přilijeme marinádu, přikryjeme a pomalu dusíme asi 90 minut, během dušení maso několikrát otočíme.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek propasírujeme, přilijeme teplý vývar, přidáme rozinky a přivedeme do varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku, ochutíme solí i pepřem a 5 minut provaříme.
Naložené vepřové podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými knedlíky.