reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Naložené sýry deseti chutí

Uleželá směs zrajících sýrů v kvalitním oleji s cibulkou, česnekem a kořením. Recept na výbornou pochoutku s delikátní vůní a chutí.


  • 3,0

    3 2
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Sýry rozkrájíme na větší kostičky (2,5 x 2,5 cm). Cibuli pokrájíme na proužky a česnek rozmačkáme.

Sýry rozprostřeme například na igelitový sáček. Kostky sýrů posypeme kořením, jemně osolíme a posypeme pokrájenou cibulí, do které jsme ještě vmíchali rozmačkaný česnek. Mezi sýry se dá použít i čistě česneková nebo jen cibulová náplň, v tom případě použijeme celou palici česneku, nebo 4 cibule.

Sýrovou směs nandáme do plastového 1 litr velkého kelímku s víčkem nebo sklenici s víčkem, lehce stlačíme a poté zalijeme s alespoň 2 cm převýšením kvalitním olejem, například slunečnicovým olejem.

Naložené sýry umístíme dolů do chladničky, a to do přihrádky, kam se dává zelenina. Naložené sýry necháme minimálně 7, ale radši 10 dnů zrát.

Naložené sýry deseti chutí necháme před podáváním prohřát na pokojovou teplotu. Sýry podáváme s chlebem. Já osobně preferuji čerstvou horkou topinku. Směs si na ni namažu a ona se do topinky poté lehce vpije a to je potom pochoutka. Čím je směs zralejší, tím se lépe maže. Hodí se na posezení s přáteli, ke grilovaní nebo večerní pohodu u svíček.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Naložené sýry deseti chutí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.