reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naložené sýry deseti chutí

Uleželá směs zrajících sýrů v kvalitním oleji s cibulkou, česnekem a kořením. Recept na výbornou pochoutku s delikátní vůní a chutí.


  • 3,0

    3 2
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Sýry rozkrájíme na větší kostičky (2,5 x 2,5 cm). Cibuli pokrájíme na proužky a česnek rozmačkáme.

Sýry rozprostřeme například na igelitový sáček. Kostky sýrů posypeme kořením, jemně osolíme a posypeme pokrájenou cibulí, do které jsme ještě vmíchali rozmačkaný česnek. Mezi sýry se dá použít i čistě česneková nebo jen cibulová náplň, v tom případě použijeme celou palici česneku, nebo 4 cibule.

Sýrovou směs nandáme do plastového 1 litr velkého kelímku s víčkem nebo sklenici s víčkem, lehce stlačíme a poté zalijeme s alespoň 2 cm převýšením kvalitním olejem, například slunečnicovým olejem.

Naložené sýry umístíme dolů do chladničky, a to do přihrádky, kam se dává zelenina. Naložené sýry necháme minimálně 7, ale radši 10 dnů zrát.

Naložené sýry deseti chutí necháme před podáváním prohřát na pokojovou teplotu. Sýry podáváme s chlebem. Já osobně preferuji čerstvou horkou topinku. Směs si na ni namažu a ona se do topinky poté lehce vpije a to je potom pochoutka. Čím je směs zralejší, tím se lépe maže. Hodí se na posezení s přáteli, ke grilovaní nebo večerní pohodu u svíček.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Naložené sýry deseti chutí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.